Policija RS dobila šest radara na poklon


Predstavnici osam osiguravajućih društava u Republici Srpskoj (RS) donirali su danas policiji RS šest radara za mjerenje brzine kretanja vozila sa pratećom opremom, ukupne vrijednosti 76.800 KM.

Predsjednik Udruženja osiguravajućih organizacija RS Borko Popović rekao je da su osiguravajuća društva “Drina”, “Jahorina”, “Krajina”, “Kosig Dunav”, “Bobar”, “Nešković”, “Brčko gas” i “Krajina Kopaonik” izdvojila sredstva za nabavku ovih uređaja iz Fonda za preventivu, u koji se, prema zakonskim odredbama, izdvaja jedan posto od fakturisane premije.

Popović je rekao novinarima u Banjaluci da je namjera osiguravajućih društava bila da doniranjem savremenih uređaja, pojedinačne vrijednosti od 12.800 KM, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i šteta koje osiguranja plaćaju.

Istakao je da ovi radari mogu da mjere brzinu do 500 kilometara na sat sa dva posto odstupanja, te da pri mjerenju brzine pamte i registarske oznake vozila.

Direktor policije RS Uroš Pena zahvalio je na donaciji i rekao da ovo predstavlja nastavak uspješne saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS i osiguravajućih društava, proistekle iz Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, potpisanog 4. jula prošle godine.

Dodao je da ovo neće biti jedina saradnja između osiguravajućih društava i MUP-a RS, najavivši da će, između ostalog, predstavnici osiguravajućih društava moći da prisustvuju policijskim uviđajima i tako na licu mjesta utvrde oštećenje vozila.

Pena je istakao da će policija RS sarađivati sa svim organizacijama koje mogu dati doprinos bezbjednosti građana RS.

(ONASA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.