Komšić uputio novodišnju čestitku građanima BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić povodom nastupajućih novogodinjih praznika uputio je čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

“U odlazećoj godini dogodilo se mnogo toga očekivanog i poželjnog sa čime možemo biti zadovoljni, ali smo bili svjedoci i događaja koje bismo najradije zaboravili. Godina koja je na izmaku ni izdaleka nije bila onakva kakvu bih nekome poželio. Istina je, ima pozitivnih pomaka, ima primjera koji ohrabruju, ali, u cjelini gledano, nije učinjeno dovoljno, nije urađeno ono što se moralo uraditi.

Najvažniji uspjeh i pozitivan događaj u odlazećoj godini je parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, čime su nam odškrinuta vrata na putu ka Evropi, ali ne smijemo zaboraviti da nas pravi posao i bolne promjene tek čekaju, u nastupajućoj godini, ukoliko želimo dalje ka Evropi.

Mi smo zapravo tek na početku puta na kojemu nas čeka još mnogo posla.
U odlazećoj godini svi smo bili svjedoci velikog broja kako, nažalost, vjestački izazvanih nepotrebnih političkih kriza i napetosti, tako i bespotrebno propuštenih šansi da se uradi više i bolje.

Vrlo malo toga se uradilo na najvažnijem polju života, a to je rješavanje problema nezaposlenosti, socijalne sigurnosti, kao i alarmantno rastućeg ponižavajućeg siromaštva građana.

Jedini odgovor na to je veći stepen investicija ekonomskog razvoja i odgovorno stavljanje politike, isključivo u cilju zadovoljavanja ključnih životnih interesa građana BiH.

Bosni i Hercegovini prijeti siromaštvo, a to ova zemlja ne zaslužuje. Zbog toga se zalažem za što skorije i sveobuhvatne ustavne, političke, ekonomske i socijalne reforme, koje su isključivo u interesu građana BiH, odnosno poboljšanju njihovog kvaliteta života.

Napuštamo staru godinu s pomiješanim osjećajima. Imamo i mladosti i znanja i iskustva i sposobnosti i potencijala. Mi možemo, samo moramo znati što želimo, te kuda i kako hoćemo. Ipak smo mi svi hronični optimisti koji vole ovu zemlju.

Želja mi je da svi mi u narednoj godini živmo i bolje i dostojanstvenije i zato se nadam se da će nam sljedeća godina svima donijeti više sreće i uspjeha.

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, želim svim građankama i građanima BiH puno sreće i dobro zdravlje te sretnu i uspješnu Novu 2008. godinu”, stoji u novogodišnjoj čestitci predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.