KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Iako se zivot u zadnje vrijeme dosta promjenio u ovoj carsiji, ipak nema se ni bas mnogo toga novoga za reci…

Danasnji cetvrtak bio je najudarniji dan unazad nekoliko hefti pa cak i mjeseci, a iako je snijeg dosta otezavao voznju, carsija je, jutros, bila puna.

Razmisljam kako bi bilo dobro da nas barem u ovolikom broju stalno boravi u Kozarcu, koliko bi zivot ubrzao tempo a samim tim dobio i na kvaliteti… Ali da nekukam, bas sad kad ima raje, ostaje mi jedino da mnogo ne razmisljam i uzivam u onome sto se trenutno pruza…

Inace, decembar je i mjesec sastanaka i skupstina, tako da su za subotu najavljene dvije, jedna na Debelom brijegu ( konacno planinari odrzavaju skupstinu u svome domu) a drugu priprema uprava fudbalskog kluba “Bratstvo”. O ovim dogadjajima, bicete, insallah, vise informisani, kao i o sutrasnjem okupljanju gradjana regije Kozarca, povodom inicijative o osnivanju lokalne politicke stranke za Kozarac koji ce se, kako je najavljeno odrzati u sali MZ Kozarac u 17 sati.

Inicijativni odbor ucinio je maximum u obavjestavanju gradjana o ovome dogadjaju, po sirem podrucju poljepljene su plakate kao i po samoj carsiji, dok su se direktno urucivali pozivi svim privrednicima i udruzenjima koja egzistiraju na ovome podrucuju. Nadamo se dobrom odzivu kako bi informisali sto vise gradjana o ovoj inicijativi, smanjili prostor za raznorazne price i ujedno pruzili priliku ljudima da se ukljuce u daljnjem radu.

HUMANOST NA DIJELU:

Teska situacija zadesila je Ahmeta Kenjara, demobilisanog borca ARBiH, koji je, pored zdravstvenih problema supruge, i sam obolio. Doskora je, ovaj bivsi ratnik, radio krovove i prehranjivao svoju porodicu i lijecio, kao sto vec rece, svoju suprugu, a onda je obolio i trenutno ceka za operaciju kicme dok se ne uspostave sve dijagnoze…

Poneki od nas bili su upoznati s ovim slucaje i iskreno sam sretan sto mogu javiti da je iz Norveske stigla konkretna pomoc nasem Ahmetu u iznosu od 13 000 NKr. Ova srestva donirali su nasi ljudi cija lista imena je poduza, tako da mi ne zamjere sto ih nisam obajvio, ali ja vam se svima zahvaljujem, koji ste ucestvovali u ovoj akciji, kao i Bosansko Hercegovackom udruzenju Stavanger koji su u ovom iznosu dali 4 500 NKr.

Vjerujte da se svaki put pitam ko je uistinu sretniji? Onaj, kome se u momentu pomogne i nadje izlaz kada je svud uokolo zid, ili onaj, koji iskreno pomaze?

 

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.