Kako uništiti najlakše PC

Mravi u hard disku ili dječija kašica u USB fleš disku dva su od deset najglupljih načina da se unište podaci u sopstvenom kompjuteru, rezultati su tradicionalne ankete pred kraj godine Laboratorije za obnavljanje podataka u Katovicama.

Ova laboratorija među bizarnim slučajevima iz cjelog svjeta na prvo mjesto stavila je slučaj jednog fotografa iz Tajlanda koji je pomislio da su mu se u hard disk uselili mravi. On je zato upotrebio insekticid. Međutim, mravi, i da ih je bilo, ne bi preživeli ovaj otrovan sprej kao što nisu ni podaci u kompjuteru.

Najnestrpljiviji je, prema toj anketi, bio jedan naučnik iz Velike Britanije kome se činilo da mu hard disk pišti pa je zato burgijom napravio rupu i ulio u nju mašinsko ulje da disk podmaže. On se potom čudom čudio što je disk prestao da pišti, ali i da radi.

O sreći u nesreći može da govori jedan proizvođač padobrana koji je hteo da snimi test novog modela i bacio za njim iz aviona i uključenu kameru, ali je zaboravio na sitnicu – da i nju opremi bar padobrančićem. Kamera se razbila o zemlju, ali tako sretno da su podaci obnovljeni.

Jedan od čestih načina da se onesposobi kompjuter jeste masovno rasprostranjen običaj ljudi da uz rad i jedu. Spisak namirnica koje stručnjaci nađu u pokvarenim kompjuterima je poduži i tako navode banane, kao i sve češće dečije kašice.

Među 10 ovogodišnjih najglupljih načina našla se i dečija kašica od jabuka koja je jednoj mladoj majci potpuno onesposobila prenosni USB fleš disk kada je uz rad hranila bebu.

Jedan od načina, tako čest da stručnjake više ne iznenađuje jeste pranje u veš mašini, posebno prenosnih diskova.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.