Potvrđena optužnica u predmetu Munib Ušanović i drugi

Sudija za prethodno saslušanje Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH potvrdio je 24. decembra 2007. godine, optužnicu u predmetu Munib Ušanović i drugi, saopćio je Sud BiH.

Optužnica tereti Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša za produženo krivično djelo porezna utaja i produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Optužnica, između ostalog, navodi da su optuženi Munib Ušanović, u funkciji generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH, i Miodrag Kureš, u funkciji sekretara za finansije i marketing Nogometnog saveza BiH, u periodu od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine, izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, poreza na plate i poreza na doprinose i tako oštetili budžet Federacije Bosne i Hercegovine u značajnom iznosu.

Optuženi Munib Ušanović i Miodrag Kurteš su, navodno, u periodu od 1. januara 2001. godine do 31. maja 2005. godine, zloupotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu protivpravnu imovinsku korist, saopćio je Sud BiH.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.