Sa prijateljima iz Kozarca sakupio novčanu pomoć


O Sabahudinu Tataru (11) iz fojničkog naselja Voljevac, koji je teško bolestan i ne može redovno pohađati četvrti razred OÅ  “Muhsin Rizvić” u Ostružnici kod Fojnice, Dnevni Avaz je pisao u dva navrata.

Prvi se za pomoć javio Fojničanin Å ehzija Klisura, koji se nalazi na privremenom radu u Å vicarskoj, a koji je sa svojim prijateljima iz Kozarca sakupio 950 švicarskih franaka i poslao Sabahudinu. Sabahudin je operiran u KC Koševo i sada je na fizikalnim terapijama. Stanje ide nabolje i po prognozama ljekara liječenje bi trebalo trajati oko tri godine.

Sabahudinovi roditelji nisu zaposleni, a i majka je teško bolesna. Ovih dana Å ehzija je došao na odmor u Fojnicu i sa suprugom Nejrom posjetio Sabahudina i njegove roditelje.

– Sa svojim prijateljima i kolegama prikupio sam određenu sumu novca i evo donio ih Sabahudinu. Novčane priloge dali su i Emir i Almir Dautović, Fahrudin Kapetanović i Refik Balić, svi iz Kozarca. I naredne operacije i oporavak pratit ćemo i pomagati – kazao je Å ehzija.

U vrijeme posjete avazovog novinara, Sabahudin je proslavljao 11. rođendan, kaže bili mu drugovi iz škole.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.