Dosad bez incidenata na biračkim mjestima

Glasanje na svim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za sada protiče bez problema i nije evidentitran nijedan incident, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a Tamara Marić.

Podsjetila je da je entitetska policija još u oktobru formirala plan za praćenje izbora, kao i štabove za praćanje u svim centrima javne bezbjednosti, a preduzete su sve mjere kako bi se sprječili svi, eventualni, incidenti. Marić je kazala da je povećano prisustvo policije koja se nalazi u blizini svih biračkih mjesta, a Granična policija BiH je od strane Centralne izborne komsije zamoljena da ima tolerancije i razumijevanja prema svim građanima koji dolaze u RS-u kako bi obavili glasanje.

Podsjetila je i na naredbu ministra unutrašnjih poslova RS-a Stanislava Čađe o zabrani i ograničenju saobraćaja na magistralnim i regionalim putevima RS-a kojom se danas zabranjuje saobraćaj teretnim motornim vozilima nosivosti preko pet tona na području RS-a i zabranjuje prijevoz eksplozivnih materija na području RS-a.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.