Lajčak: Provjeriti veze političara sa podzemljem


Visoki predstavnik međunarodne zajednice i specijalni predstavnik Evropske unije (EU) u BiH Miroslav Lajčak optužio je bh. političare da je “EU više stalo do integracije BiH nego samoj BiH” i rekao da je to apsurd.

– Za tango je potrebno dvoje, a političari u BiH nisu uspjeli odraditi svoj dio posla, kazao je Lajčak.

Promjene u BiH su trenutno zamrzle, ocijenio je Lajčak. On je uvjeren da status quo bh. političarima odgovara, jer neće izgubiti to što već imaju, a svaka promjena značila bi rizik.

– Obnavljam jedinicu za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala. Jedna od njenih uloga biće da provjeri veze političara s podzemljem, najavio je Lajčak.

Slovački diplomata je, povodom posljednjeg spora sa zvaničnicima Republike Srpske (RS), izrazio razumijevanje za to što zbivanja u BiH komentira i zvanični Beograd.

– Beograd ima pravo komentirati zbivanja u BiH, ali prihvatam samo pravno korektne tvrdnje, ne bezobrazne optužbe, postavljene na kuli od karata, protiv kojih se ogradila i međunarodna zajednica, rekao je Lajčak.

Srpskog premijera Vojislava Koštunicu on je optužio da se ne ponaša kao pravnik, već kao “političar koga zanima njegov interes”.

– Zapazite kako dosljedno Koštunica ne pominje BiH, već neprestano govori o zaštiti RS, kazao je Lajčak

 

(Onasa)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.