Nismo zaboravili da je Koštunica hodao po BiH s kalašnjikovom u ruci

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković optužio je danas predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za korištenje nediplomatskog rječnika prema susjednoj Srbiji.

Komentirajući Komšićevu izjavu da bi premijer Srbije Vojislav Koštunica trebao da drži dalje prste od BiH, jer bi "mogao dobiti i po prstima i po nosu", Novaković izražava ogorčenje zbog Komšićevog "nediplomatskog rječnika prema susjednoj državi s kojom polovina BiH ima specijalne i paralelne odnose i prema državi koja je garant Dejtonskog sporazuma i mira na ovim prostorima.

Tragično je da ovakve nediplomatske izjave dolaze od predsjedavajućegPredsjedništva BiH, koji bi trebalo da kreira vanjsku politiku, a ne daprodukuje diplomatske skandale sa susjednim državama", navodi Novakoviću saopćenju.

On smatra da je ovo dokaz da u institucijama koje su zadužene zavanjsku politiku ima ozbiljnih problema, što potvrđuje i katastrofalnostanje u našoj diplomatsko-konzularnoj mreži.

"Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić sigurno ima problema sasopstvenim identitetom, jer njegov izbor nije plod političke voljehrvatskog naroda te zbog toga svoje frustacije liječi napadima na Srbei državu Srbiju", stav je Novakovićev.

On poziva Komšića da "uime digniteta cijele BiH i Predsjedništva kojimtrenutno predsjedava koriguje svoje izjave, a prijetnje zamijenicivilizovanim načinom diplomatske komunikacije".

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da u potpunosti stoji iza svoje jučerašnje reakcije na izjavu premijera Srbije Vojislava Koštunice.

– Mi nismo zaboravili Koštunicina hodanja po BiH s kalašnjikovom u ruci. Kada neko takav nakon 15 godina ponavlja prijetnje da će praviti probleme u mojoj kući, svaka diplomatska komunikacija je suvišna i nepotrebna, naglasio je Komšić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.