Vojislav Koštunica: Lajčak ruši Dejton

Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je juče da će Srbija odlučno braniti Rezoluciju 1244 i Dejtonski sporazum jer suočuvanje Kosova i Republike Srpske “najpreči ciljevi naše državne inacionalne politike”.

“Lajčakove mere i Ahtisarijev plan za Kosovo i Metohiju imaju za cilj da se sruše Rezolucija 1244 i Dejtonski sporazum, odnosno da se proglasi jednostrana nezavisnost Kosova i ukine Republika Srpska. Ovo je otvoreno ugrožavanje suštinskih interesa srpskog naroda”, navodi se u izjavi premijera Koštunice dostavljenoj medijima.

 

Koštunica je naglasio da će “Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma pružiti svu podršku premijeru RS Miloradu Dodiku i institucijama Republike Srpske da sačuvaju položaj Srpske kako je to uređeno Dejtonskim sporazumom. Očuvanje Kosova i Republike Srpske sada su najpreči ciljevi naše državne i nacionalne politike”.

“Obavestio sam premijera Dodika da može da računa na punu podršku Srbije i mi ćemo zajedno s istom odlučnošću braniti i Rezoluciju 1244 i Dejtonski sporazum”, naglasio je Koštunica.

 

 

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.