POMOČ MUNIBI FAZLIČ

POMOČ MUNIBI FAZLIČ

HO Jetimi pokreće akciju za skupljanjepomoći Munibi Fazlić, nastanjenoj u selu Zecovi (Trnopolje ). Munibu smo obišliu toku ljeta i kad smo vidjeli uslove u kojima živi obećali smo joj pomoć ubilo kojem smislu.

Muniba ima 74 godine i živi sama u jednoj šupi koja je napravljena pored starog fundamenta. Kuća joj je srušena u toku rata i ona sama nema sredstava da je obnovi niti ima bilo koga da joj pomogne. Njen komsija,Miro Komariski, je povezao supu kablom i privremeno rješio problem struje ali uslovi u kojima ona živi su i dalje vrlo teški kao što možete da vidite na slikama.

 

 



Za početak, HO Jetimi će joj obezbjediti mjesečnu fasungu od 100 km i ove namirnice će biti isporučene Munibi preko naših članova u Kozarcu. Za redovnu isporuku fasunge potrebni su nam i dalje donatori i svaki vaš prilog je dobro došao. Jedini Munibin prihod je penzija od 100 eura i sa ovim novcem jedva pokriva svoje najneophodnije troškove (lijekovi, hrana, drva).

Za sad ne znamo kako da rješimo njeno stambeno pitanje. Ovo nam je najveći problem jer je Muniba na rubu egzistencije i jedva preživi zimu u šupi, nema kupatilo već samo vanjski wc. Naša organizacija nema dovoljno sredstava za gradnju kućice i da bi rješili njeno stambeno pitanje potrebne su nam nove donacije. Mi poznajemo dosta ljudi u Kozarcu koji bi vrlo jeftino radili na gradnji ali potrebne su nam donacije za material. Pozivamo vas da zajednički pomognemo Munibi i da rješimo pitanje njenog smještaja. Ide nam mjesec ramazana i smatramo da je Muniba osoba kojoj možemo dati vitre a vitre su obaveza sviju nas.

Uplate za vitre nisu nam u praksi ali s obzirom da ova jadna žena ima 74 godine a nema

nijednog normalnog uslova za život uradičemo i to. 

Sve podatke o uplatama možete naći na našoj stranici: http://www.jetimi.com. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja oko uplata javite nam se. Lista svih donatora će takodje biti objavljena na stranici.
Hvala svima koji uzmu ucešča u ovoj humanitarnoj akciji

i neka vas dragi Allah nagradi za vaš trud. Amin

 Tim: HO Jetimi

Lista donatora:  

Jakupoić Mahmut     100 km

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.