Kako to da neću umrijeti?!

Kada su doktori Johnu Brandricku (62) rekli da ima rak gušterače te da će živjeti još samo jednu godinu, on je odlučio iskoristiti vrijeme koje mu je preostalo. Potrošio je ušteđevinu i uživao u životu, ali sada se ispostavilo da je dijagnoza bila pogrešna. John će živjeti, ali ne zna od čega jer je sve potrošio.

Nakon što je Britancu Johnu Brandricku rečeno da ima smrtonosnu bolest, on je potrošio sav svoj novac uživajući u posljednjim danima života. Međutim, nakon dvije godine ispostavilo se da su doktori pogriješili prilikom dijagnosticiranja. Pošto je potrošio svu ušteđevinu, John od bolnice u kojoj je došlo do pogrešene dijagnoze traži novčanu odštetu. Nakon strašne vijesti John je dao otkaz sa svog dugogodišnjeg posla, prodao je ili poklonio većinu stvari koje je posjedovao, prestao je uplaćivati penziono-invalidsko osiguranje i svu svoju ušteđevinu potrošio na skupe provode i putovanja.

Ovaj Britanac ostavio je samo crno odijelo, bijelu košulju i crnu kravatu za dan svoje sahrane.

"Kada vam kažu da nećete još dugo živjeti, sve što tada želite jeste iskoristiti ostatak svog života i uživati u njemu. Drago mi je što sam dobio drugu šansu za život, ali kada nemate novca – a to je moja krivica jer sam apsolutno sve potrošio – onda mislim da je sasvim u redu da vam oni koji su vas doveli do toga isplate neku nadoknadu", izjavio je John u intervjuu za britansku televiziju Sky.

Ukoliko ne dobije nikakvu kompenzaciju od doktora koji su mu dijagnosticirali rak gušterače, John namjerava prodati svoju kuću i tužiti bolnicu u kojoj su mu prije dvije godine saopštili strašnu vijest.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.