Morbidna izjava Quentina Tarantina

Redatelj filma "Kill Bill", Quentin Tarantino, za britanski magazin GQ izjavio je da vjeruje da bi ga "Svemoćni" mogao ubiti, jer je on već ostvario sve zbog čega je poslan na Zemlju.

"Prije nego što sam postigao išta u karijeri, razmišljao sam u stilu ‘Ne trebam brinuti da ću poginuti u zemljotresu. Neću umrijeti ni u avionskoj nesreći, jer ja imam još stvari da uradim. Bog me nije poslao ovdje da bi me tako rano uzeo sebi’. Ali onda, poslije filma ‘Pulp Fiction’, počeo sam razmišljati ‘Možda sam već uradio sve što sam trebao’ ", izjavio je slavni redatelj Tarantino.

Upravo ovaj strah je za 44-godišnjeg redatelja bio i inspiracija zanjegov novi film "Death Proof", koji prikazuje ubicu koji svoje žrtveubija obarajući ih svojim oklopnim automobilom.

"Odlučio sam da nabavim sigurnije auto, a onda mi je neko iz filmskeindustrije rekao ‘Kupi auto koje želiš, a onda daj 10.000 dolarakaskaderskoj ekipi i oni će ti napraviti auto u kojem se ne možepoginuti. Oni to mogu uraditi na svakom automobilu’ ", izjavio jeTarantino.

Film "Death Proof" se trenutno prikazuje kao jedan dio dvostrukog filma"Grindhouse", u kojem se osim Tarantinovog nalazi i film RobertaRodrigueza "Planet Terror". Ipak, film "Grindhouse" je doživio fijaskona američkom box-officeu. Zbog toga, filmovi će u Evropi bitiprikazivani odvojeno.

"Grindhouse" je dobio odlične kritike, ali zbog svoje složene strukturei predugačkog trajanja nije privukao publiku u kino dvorane.

 

 

Sarajevo-x.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.