100 milijuna $ za sve što BiH poželi


Premijer Katara Al-Tani je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini i rekao kako je njegova vlada spremna ulagati u BiH, te da su za to potrebni samo kvalitetni projekti. Za sami početak otvoren je fond od 100 milijuna dolara.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Haris Silajdžić, drugog dana boravka u Kataru, susreo se s predsjednikom vlade Katara, njegovom ekselencijom Å ejk Hamad Al-Tani-jem, priopćeno je iz Silajdžićeva ureda. Na inicijativu dr. Silajdžića premijer Al-Tani je odobrio formiranje fonda za Bosnu i Hercegovinu od 100 milijuna dolara iz kojeg će se finansirati projekti koje dostavi naša zemlja.

Premijer Katara Al-Tani je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini i rekao kako je njegova vlada spremna ulagati u BiH, te da su za to potrebni samo kvalitetni projekti.

– Samo za početak ćemo otvoriti fond za Vašu zemlju od 100 milijuna dolara, rekao je Al-Tani. Zavisno od projekata koje ponudite, taj fond će se povećavati, dodao je.

Dr. Silajdžić se zahvalio premijeru na ovoj konkretnoj podršci Katara, rekavši da gospodarstvo Bosne i Hercegovine ima ogroman potenicajal koji još nije iskorišten.

– Također imamo i stručne ljude kao i prirodne resurse koji bi uz kapital prijateljskih zemalja mogli dati veliki posticaj našem razvoju, rekao je na kraju Silajdžić.

Silajdžić se susreo i s predstavnicima Državne ulagačke agencije Katara gdje su predstavljeni potencijalni projekti u Bosni i Hercegovini. Delegacija investicione agencije Katara iskazala je zainteresovanost za posjetu našoj zemlji gdje bi se susreli sa privrednicima iz cijele Bosne i Hercegovine.

( Pincom )

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • le cep de vigne (Syrah)
  • grenades
  • pomegranate
  • Ridah
  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.