100 milijuna $ za sve što BiH poželi


Premijer Katara Al-Tani je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini i rekao kako je njegova vlada spremna ulagati u BiH, te da su za to potrebni samo kvalitetni projekti. Za sami početak otvoren je fond od 100 milijuna dolara.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Haris Silajdžić, drugog dana boravka u Kataru, susreo se s predsjednikom vlade Katara, njegovom ekselencijom Å ejk Hamad Al-Tani-jem, priopćeno je iz Silajdžićeva ureda. Na inicijativu dr. Silajdžića premijer Al-Tani je odobrio formiranje fonda za Bosnu i Hercegovinu od 100 milijuna dolara iz kojeg će se finansirati projekti koje dostavi naša zemlja.

Premijer Katara Al-Tani je izrazio punu podršku Bosni i Hercegovini i rekao kako je njegova vlada spremna ulagati u BiH, te da su za to potrebni samo kvalitetni projekti.

– Samo za početak ćemo otvoriti fond za Vašu zemlju od 100 milijuna dolara, rekao je Al-Tani. Zavisno od projekata koje ponudite, taj fond će se povećavati, dodao je.

Dr. Silajdžić se zahvalio premijeru na ovoj konkretnoj podršci Katara, rekavši da gospodarstvo Bosne i Hercegovine ima ogroman potenicajal koji još nije iskorišten.

– Također imamo i stručne ljude kao i prirodne resurse koji bi uz kapital prijateljskih zemalja mogli dati veliki posticaj našem razvoju, rekao je na kraju Silajdžić.

Silajdžić se susreo i s predstavnicima Državne ulagačke agencije Katara gdje su predstavljeni potencijalni projekti u Bosni i Hercegovini. Delegacija investicione agencije Katara iskazala je zainteresovanost za posjetu našoj zemlji gdje bi se susreli sa privrednicima iz cijele Bosne i Hercegovine.

( Pincom )

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.