Otkriven identitet smrtno stradalih beba

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u SarajevuDubravko Čampara saopćio je Agenciji FENA identitet četiri od pet bebakoje su smrtno stradale od posljedica požara koji se dogodio ranojutros u Domu za nezbrinutu djecu “Bjelave” u Sarajevu.

Čampara napominje da su ove informacije još nezvanične i nepotvrđene. Prema njima, smrtno su stradali Džemal Šabanović, rođen 23.8.2006. godine, primljen u dom 14.9. 2006., zatim Faik Krasnići, rođen 9.11.2006. godine, a primljen u dom “Bjelave” 21.12.2006. godine. Za treću bebu Tužilaštvo u ovom trenutku zna samo da je dječak koji se preziva Pejanović i da je rođen 4.3.2007. godine, kada je i primljen u Dom. Četvrta beba je Medina Bostandžija, rođena 5.11.2006. godine, a primljena u dom 14.11.2006.

Za petu bebu ženskog spola Tužilaštvo nema podatke o imenu i prezimenu, već jedino zna da je u Dječiji dom primljena prije dva dana, 20. aprila 2007. godine.

Prema informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jutros u 5.50 sati Prva PU je obaviještena da je u Domu za nezbrinutu djecu „Bjelave” došlo do požara na trećem spratu. Na mjesto događaja izašli su PVB Kantona Sarajevo koji su požar lokalizovali oko 6.20 sati.

Iz doma su evakuirani štićenici, ali je od posljedica požara smrtno stradalo petero, a povrijeđeno 19 djece, od kojih je dvoje zadržano na Odjeljenju intenzivne njege, a 17 na odjeljenju pedijatrijske klinike KC Koševo.

Također je povrede zadobila i radnica navedenog doma Č.S., koja je zbog opekotina zadržana na liječenju na Odjeljenju plastične hirurgije.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj kojim je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva, a pored policijskih službenika MUP-a KS prisustvovao je i ovlašteni sudki vještak za PPZ.

Nakon rezultata uviđaja i potrebnih vještačenja, tužilac će se opredijeliti o preduzimanju daljnjih mjera i radnji, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.