Alagić pokazao kako je bacio bombu na ulicu punu šetača

 

Sudska policija dovodi osumnjičenog Alagića (Foto:M.Dedić)

Tužilac Pane Gavrić iz Kantonalnog tužilaštva Bihać i pripadnici MUP-a USK jučer su u Sanskom Mostu u 12 sati obavili rekonstrukciju tragičnog događaja od 8. aprila, kada je Benjamin Alagić (22) iz Sanskog Mosta bacio ručnu bombu preko glavne ulice u pravcu diskoteke “Camel”.

Geleri bombe ubili su Nedima Islamčevića (46), a ranili Edina Varmaza i Narcisu Okanović.

Ranije najavljeno insceniranje bombaškog ataka okupilo je veliki broj građana s obje strane blokirane ulice. Na mjesto nesreće dovezeni su i automobili, zahvaljujući kojima su sigurno spašeni nečiji životi

Kada je iz bijelog “golfa” Sudske policije uz pratnju izišao osumnjičeni Alagić, ljudi su sa zgražavanjem komentirali njegov izgled i čin bacanja bombe na ulicu punu šetača. On je bio smiren i nije davao bilo kakav znak da ga šta dekoncentrira.

– Treba mu dati maksimalnu kaznu – čulo se iz mase posmatrača, dok je Alagić na licu mjesta pokazivao kako je bacio smrtonosnu “kašikaru”. Pri odlasku, Alagića su okupljeni građani “počastili” uvredama.

Činjenica da se osumnjičeni bombaš pojavio na rekonstrukciji događajanavodi na to da je pristao na saradnju sa Tužilaštvom, te da je priznao krivicu. Međutim, to je samo početak, jer Tužilaštvo još nije završilo istragu, niti je podiglo optužnicu.
Građani su izrazili sumnju da je ovaj raniji heroinski ovisnik, koji je poznat i u zatvoru, bio u stanju da sam donese odluku o bacanju bombe. Većina smatra da je Alagić bio samo izvršilac, nesvjestan težine čina i posljedica koje su uslijedile.

Nezvanično je potvrđeno da je Alagić odmah po bacanju bombe ušao kroz stražnja vrata kafića “Lav”, iz čijeg je dvorišta bacio bombu, i uključio se u pomaganje i ubacivanje u džip teško povrijeđenog Islamčevića. Alagić je bio sve vrijeme i u blizini Službe hitne pomoći, dok su medicinski radnici pripremali transportiranje Islamčevića za Prijedor.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.