KOZARAC-Jutarnji trač…

Nedeljom u 18h, redovan je termin za nase vatrogasce gdje se prakticno izvode vjezbe i upoznaje s opremom. Tako je bilo i jucer gdje su nasi vatrogasci vjezbali s vozilima i brzom navalom uz pruzanje B pruge i upotrebom dodatna dva mlaza…

Svaki dan dobrovoljna jedinica naseg drustva postaje sve opremljenija i sposobnija da se uhvati u kostac s nekontrolisanom vatrom. Zaista treba istaci entuzijazam koji vlada u jedinici kao i dosadasnje rezultate naseg drustva. Ako se vratimo godinu dana unazad i uporedimo s danasnjim stanjem rezultati su vise nego ocigledni…

I ovaj put iskoristicu priliku da se zahvalim svima koji podrzavaju i potpomazu ovo drustvo koje zaista moze biti primjer dobrovoljnog vatrogastva u citavoj BiH. A kako to izgleda prakticno, vidjecete u ovih nekoliko slika…

Naši fudbaleri jučer su, u susretu 14. kola, trece lige RS, pobjedili gostujucu ekipu Podgrmeca iz Ostre Luke s rezultatom 3 : 1 i tako dosli na 4. mjesto na tabeli.

Ova pobjeda dolazi u pravi momenat i dala je novo samopouzdanje kako igracima tako i upravi kluba, pogotovo nakon teskog poraza u Omarskoj kao i neugodnosti koje su nasi fudbaleri zajedno s upravom dozivjeli u spomenutom susretu. Iz tih razloga Uprava kluba uputila je saopcenje relevantnim institucijama koje prenosimo u cijelosti:

Saopćenje

Postovani,

Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba ”Bratstvo “ iz Kozarca, održanog dana 08.04.2007. godine, donešena je odluka o upoznavanju relevantnih predstavnika Fudbalskih saveza na svim nivoima, od Općinskog, Entitetskog i Državnog, o nemilim događanjima sa nogometne utakmice u Omarskoj, između istoimenog tima i naše ekipe. Održane dana 07.04.2007. godine.

Inače, sama organizacija utakmice bila je na dobrom nivou, što se odnosi i na ponašanje igrača i uprave F.K. ”Omarska “.

Jednu, izuzetno lijepu sportsku i fudbalsku atmosferu konstantno je remetila skupina navijača domaćeg tima i to na jedan izuzetno primitivan i divljački način, s ciljem nanošenja što većih uvreda, na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, upućenih prema igračima, upravi i navijačima našeg tima.

Prema doživljenom i viđenom, stekli smo dojam o prethodno isceniranom programu pomenute navijačke skupine domaćeg tima, kojima dolazak na sportski teren ne predstavlja sportsko, nego čisto političko zadovoljstvo.

Å to više, povrijeđeni smo, zbog spominjanja prethodnog rata, tragedije Kozarca, logora, žrtava, sa naglašenom željom te barbarske i primitivne horde, da se to isto Kozarčanima i Bošnjacima uopće, što skorije ponovi.

Također, iznenađeni smo internim i hladnim odnosom prisutnih predstavnika policije prema tako divljačkom ponašanju dijela domaće publike.

Iz razloga svega navedenog, vođeni svojim ponosom i visoko moralnim i civilizacijskim principima, odlučili smo da u buduće nećemo igrati utakmice na terenu F.K. ”Omarske “ u Omarskoj.

Ne želimo biti isprovocirani i uvučeni u sferu korištenja sporta u političke, ili bolje rečeno, nacionalističke svrhe.

Imperare sibi maximum Imperium est ”“ Vladati sobom najveća je vlast ”“ vodilja je naša, naš put, put stvaranja čistog sporta, sporta kao jednog od najvećih dostignuća civiliziranog svijeta. Nismo revanšisti. Mi smo za sport u službi mira, a nikako za sport kao sredstvo za ostvarenje morbidnih nacionalističko-fašističkih ideja.

Nadamo se dragi prijatelji, da ćete shvatiti i naše negodovanje kao osnovano, a time i prihvatiti našu ranije navedenu odluku kao opravdanu i u narednom periodu ostvarivu.

S poštovanjem, Uprava kluba.

Ostalo je standardno, carsija se umirila a neuobičajeno visoke temperature za april mogle bi donijeti probleme astmatičarima i srčanim bolesnicima, kojima ljekari savjetuju da izbjegavaju duže izlaganje suncu.

Visoke temperature koje su se posljednjih nekoliko dana kretale oko 25 stepeni Celzijusa, kažu meteorolozi, karakteristične su za drugu polovinu maja, kiša, koja bi za ugrožene građane, ali i poljoprivredne kulture dobrodošla, neće padati ni u ovoj sedmici…

Toliko za ovaj put…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.