Jelić: Sutra zajednička izjava o odbacivanju kolektivne odgovornosti


Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić najavio je za sutra u Banjoj Luci zajedničku konferenciju za novinare na kojoj će svi srpski predstavnici u vlasti RS-a i BiH objaviti zajedničku izjavu o odbacivanju kolektivne krivice srpskog naroda za rat u BiH.

Jelić je kazao da će pored njega, na konferenciji učestvovati i predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić, te predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, a povodom osporavanja RS-a, nakon presude Međunarodnog suda pravde u Haagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Entitetski predsjednik je komentirajući inicijativu građana Srebrnice za izdvajanjem ove općine iz RS-a, rekao da tako nešto predstavlja “flagrantno kršenje Ustava i zakona RS-a, jer se zna koji je postupak za izdvajanje jedne opštine”.

“Svi oni koji pokušavaju da manipulišu građanima u lokalnim zajednicama i građanima u RS-u moraju snositi odgovornost. Mislim da nije potrebno i da ne treba koristiti jednu novonastalu situaciju u BiH i sticati jeftine političke poene”, naveo je Jelić.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.