Å varc-Å iling: Rok za reformu policije do sredina marta


Visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling izjavio je da je 15. mart rok do kada treba da se postigne dogovor o reformi policije, te da je to datum kada u BiH dolazi i komesar za proširenje Evropske unije Oli Ren.

Švarc-Šiling je sinoć u emisiji Radio-televizije RS-a istaknuo da je nerIješena reforma policije glavna prepreka za potpisivanje Sporazuma, te ukoliko se ne požuri sa dogovorom, BiH ove godine, možda neće dobiti priliku da dobije potpis na taj sporazum. Visoki predstavnik je precizirao da nije uslov reforma cijele policije, te da ona treba da se provede za tri, četiri ili pet godina, da se dogovore ostale pojedinosti, a to će se učiniti u okviru donošenja zakona.

“Potrebno je učiniti samo prvi korak. Tada bismo uklonili barijeru i do kraja godine bi mogli imati potpisivanje Sporazuma”, kazao je Švarc-Šiling.

Istaknuo je da nisu tačnje tvrdnje nekih političara koji govore da presuda po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore, može dovesti u pitanje opstanak RS-a, navodeći da je RS u Dejtonu, potpisivanjem mirovnog sporazuma, stvorena i to nema ništa sa ovim pitanjima.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.