Mladen Kragulj iz Prijedora “bombaš iz Splitske ulice”


MUP Hercegovačko-neretvanske županije priveo je Mladena Kragulja (1953) iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je odgovoran za aktiviranje četiri eksplozivne naprave u Splitskoj ulici u Mostaru.

Kragulj je policiji priznao kaznena djela, te je predan na daljnju istragu županijskom Tužiteljstvu, izjavio je glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak. O motivima kaznenog djela Bošnjak nije htio ništa konkretno reći, jer su motivi, kako je istaknuo, predmet istrage Tužiteljstva.

U istrazi ovog slučaja sigurno će biti obuhvaćeno još osoba, dodao je Bošnjak.

On je pojasnio da je Mladen Kragulj 5. januara došao iz Prijedora u Mostar te je na Gradskoj tržnici postavio dvije bombe, polio ih benzinom i zapalio.

Kragulj 8. januara ponovno dolazi iz Prijedora te oko 20,30 sati pored lokala “Majestik” ( na Gradskoj tržnici) baca bombu prilikom čega je došlo oštećenja na okolnim objektima i vozilima, kazao je glasnogovornik županijskog MUP-a.

Dodao je da je 5. februara osumnjičeni Kragulj došao ponovno u Mostar te oko 18 sati svratio u lokal “Majestik”. Međutim, kako je bilo ljudi u lokalu odlazi i dolazi nešto kasnije. Tada je također zapalio bombu.

Po Bošnjakovim riječima, prvu eksploziju koja se krajem decembra dogodila u Splitskoj ulici još nisu elaborirali, te je taj slučaj još pod istragom. Također, u MUP-u još uvijek nemaju informacija o počinitelju koji je postavljanjem eksplozivne naprave uništio folkoteku “Vidikovac” u Mostaru.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.