Započeta izrada najduže internet stranice na svijetu


Osnivači online muzeja odbačenih fotografija Tamara Ražov i Anton Petrović pokrenuli su pod nazivom "Projekt besmislene beskonačne interaktivne knjige" izradu najduže internet stranice na svijetu, čiji će sadržaj ispisivati posjetitelji, saopćila je danas supokretačica projekta Tamara Ražov.

Napomenula je da im je cilj napraviti najdužu internetsku stranicu i objaviti je i u štampanom obliku kao knjigu. Po njezinim riječima, projekt je osmišljen po uzoru na tehnike automatskog pisanja u kojima se proces pisanja odvija brzo, bez razmišljanja, tako da i sam pisac teksta nije uvijek svjestan što će biti napisano.

"Konačni rezultat je dugački niz rečenica koje jednu za drugom kreiraju posjetitelji", istaknula je dodavši kako će knjigu kreirati spontana i neograničena kreativnost posjetitelja.

Projekt je pokrenut na internetskoj stranici "Napiši nešto", smještenoj na adresi www.writesomething.net.

U priopćenju se također podsjeća kako je automatsko pisanje proces pisanja u kojem riječi ne dolaze iz svjesnog uma pisca teksta, a osoba koja je podvrgnuta automatskom pisanju često ni sama ne zna što će napisati. "U 18. stoljeću se vjerovalo da je automatsko pisanje sredstvo komunikacije s duhovima, a psihoanalitičari su ga koristili u terapijske svrhe", stoji na kraju priopćenja.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.