KOZARAC-Jutarnji trač…

Nekada je ljepo zaici malo u prirodu, cuti cvrkut ptica osjetiti miris trave i smiriti malo dusu od svakodnevnice. U tisini koju obozavam sticem novu snagu da se borim sa zivotom koji nas dovodi iz dana u dan pred nova iskusenja. Dobro je da covjek ima nesto scim moze drzati svoju unutrasnju ravnotezu i balans te biti otporan na razne spoljne pritiske koji nam daju neko tmurninu dok koracamo dunajlukom.

Ova stranica koja je iz entuzijasma i igre prerasla bilo kakav hobby postala je virtualni dom koji nas sviju drzi na okupu. Ona je mjesto zbivanja svih vaznih dogadaja u nasem mjestu, mjesto najostrijih i najkvalitetnijih diskusija, mjesto gdje se planira, prikuplja i izvodi, mjesto informisanja, mjesto gdje se sali, veseli i tuguje. Ova stranica vec odavno nije samo moja, Svabina ili Daalova. Kozarac.ba je nas zajednicki, mi svi zajedno smo od njega napravili ono sto je danas, nesto bez cega se nemoze, nesto na sto smo se navukli i sto jednostavno nemozemo ostaviti po strani.

Nas trojica kao administratori pokusavamo najbolje sto znamo da vodimo stranicu i da donosimo odluke koje su za dobrobit iste. Nazalost u to spadaju i neki nezahvalni poslovi kao zatvaranje odredeni tema na forumu koje su krenule u pogresnom smjeru. Tesko je donositi odluke a jos teze ih sprovodit i ugoditi svima. Forum je za diskusiju i otvoren, tu se treba nekad i ostrije reagovati dok se ostaje u okviru konstruktivnosti. U zadnje vrijeme smo imali neke od diskusija koje su presle okvir dobrog ukusa gdje sam jednostavno morao reagovati istaknuvsi se kao diktator i sprovoditelj sile administratorski prava iskoristavajuci svoj polozaj. Pogledajte malo na drugim stranicama kako izgledaju forumi i kakva je tamo urednicka politika, svakom pod forumu je dodjeljen moderator koji pazi sta se pise. Dok se ide u off topic (skretanje sa teme) poruke se brisu i sacinitelji odstranjuju. Ne kazem da je takva politika dobra niti istu odobravam zelim samo reci da smo mi ovdje veoma tolerantni i fleksibilni. Ja bi bio najsretniji kad nebi imao sta za zatvarati i brisati te kad bi svi bili zadovoljni nasim radom. Nazalost to se nece desiti barem ovo drugo za sigurno.

Dobro da sam ovaj put sa sobom ponijeo aparat tako da mogu ove slike sa vama podjeliti. Narednih dana ocekujemo da ce carsija zaziviti i unijeti malo zivahnosti u uspavani Kozarac. U cetvrtak ocekujemo Masu sa kamerom za live stream iz Svabije sad se samo postavlja pitanje kako je okrenuti uz carsiju ili niz carsiju ?

Do tad bi trebalo svima biti jasno pravo znacenje “Vruce Kuce”. Vruca Kuca je ona u kojoj se odvija zivot nevezano za spoljni izgled vazan je unutrasnji duh bas kao i kod covjeka. Dzaba i najljepsa konstrukcija ako su joj jedini stanari paukovi i misevi. Gdje se necuje osmjeh djece, galama ljutih roditelja i pripovjedanje stare majke tu nema zivota..

Sellam Kozarac i vidi mo se uskoro na orangini 🙂

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.