Ministar policije RS-a o navodnim priprema atentata na Dodika

Ministar policije RS-a o navodnim priprema atentata na Dodika


Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je danas da je entitetska policija u petak dobila “povjerljive” informacije koje ukazuju na to da se priprema atentat na predsjednika Vlade RS-a
Milorada Dodika, potvrdivši da su odmah po prijemu ove informacije i nekih drugih informacija sličnog karaktera poduzeli odgovarajuće aktivnosti i u tom smislu vrlo odgovorno rade i postupaju.Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je danas da je entitetska policija u petak dobila “povjerljive” informacije koje ukazuju na to da se priprema atentat na predsjednika Vlade RS-a …

On nije želio da konkretno potvrdi da je bilo ispitivanja, privođenja ili neke druge aktivnosti u nadležnosti MUP-a RS-a nakon što je objavljena informacija u medijima o navodnoj pripremi atentata na Dodika, dodajući da je “MUP radio mnogo toga, ali o karakteru i osobama ne može da govori”.

 

Čađo je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji podsjetio da MUPRS-a vrlo intenzivno vrši aktivnosti u smislu zaštite i osiguranja osoba i objekata, te da raspolaže određenim informacijama o čijem karakteru nije mogao govoriti.

Na pitanje kako se ta ‘povjerljiva informacija’ mogla naći u medijima, Čađo je kazao da je ispitano da informacija nije plasirana iz MUP-a RS-a.

“Nije dobro da se ove informacije na ovaj ili sličan način nalaze u javnosti iz različitih razloga. Ova informacija nudi određena saznanja čiji karakter na odgovarajući način treba dovoditi u činjenično ili neko drugo stanje i to je obaveza MUP-a prema kojoj i postupa”, kazao je ministar unutrašnjih poslova RS-a.

On je negirao navode da je njegov put u Crnu Goru povezan s ovom informacijom u kojoj se spominju kao umiješana u cijeli slučaj i imena nekih političara i drugih osoba iz te države.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.