Mafija vrbuje kriminalce na fakultetima računarstva

Mafija vrbuje kriminalce na fakultetima računarstva


Skupine organiziranog kriminala prihvatile su novu taktiku “u stilu KGB-a” kojom vrbuje najbolje studente računarskih fakulteta kako bi za njih obavljali financijske malverzacija na internetu.

Kriminalci drže na oku fakultete, kompjuterske klubove i forume na internetu kako bi pronašli odgovarajuće kandidate za prljave poslove, priopćio je McAfee, tvrtka koja se bavi sigurnošću interneta.

 

Neke mafijaške skupine čak plaćaju kompjuterske tečajeve svojim talentiranijim članovima prije nego ih zaposle u financijskim i kompjuterskim tvrtkama kao “spavače”, vjeruje McAfee.

“Industrija” internetskih malverzacija, koja uključuje pranje novca, krađe zamjenom identiteta i kartične prijevare, vrijedna je po nekim procjenama više milijardi dolara i unosnija je od trgovine drogom.

Taktika kriminalnih skupina nalikuje taktici kojom su se služili agenti KGB-a koji su tijekom Hladnog rata špijune vrbovali na sveučilištima i u institutima, smatra McAfee dodajući kako se od podmićivanja do ucjene ne biraju sredstva.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.