Mafija vrbuje kriminalce na fakultetima računarstva

Mafija vrbuje kriminalce na fakultetima računarstva


Skupine organiziranog kriminala prihvatile su novu taktiku “u stilu KGB-a” kojom vrbuje najbolje studente računarskih fakulteta kako bi za njih obavljali financijske malverzacija na internetu.

Kriminalci drže na oku fakultete, kompjuterske klubove i forume na internetu kako bi pronašli odgovarajuće kandidate za prljave poslove, priopćio je McAfee, tvrtka koja se bavi sigurnošću interneta.

 

Neke mafijaške skupine čak plaćaju kompjuterske tečajeve svojim talentiranijim članovima prije nego ih zaposle u financijskim i kompjuterskim tvrtkama kao “spavače”, vjeruje McAfee.

“Industrija” internetskih malverzacija, koja uključuje pranje novca, krađe zamjenom identiteta i kartične prijevare, vrijedna je po nekim procjenama više milijardi dolara i unosnija je od trgovine drogom.

Taktika kriminalnih skupina nalikuje taktici kojom su se služili agenti KGB-a koji su tijekom Hladnog rata špijune vrbovali na sveučilištima i u institutima, smatra McAfee dodajući kako se od podmićivanja do ucjene ne biraju sredstva.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.