Esma Redžepova tuži Borata i traži odštetu od 200.000 KM

Esma Redžepova tuži Borata i traži odštetu od 200.000 KM


Popularnom Boratu u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje jer ga polako “razapinju” svi oni kojima se na bilo koji način zamjerio. Nakon što su mu rumunjski Romi zaprijetili nabijanjem na kolac, oglasile se i kraljica romske glazbe Esma Redžepova koja je ipak bila nešto blaža od svojih sunarodnjaka iz Rumunjske.
Ona namjerava tužiti Borata jer je u svom filmu iskoristio njezinju pjesmu “Čae šukarije”, javlja tjednik “Svet”.

Njezina je pjesma bila samo jedna od mnogih koje je komičar Sacha Baron Cohen iskoristio za svoj film, a koje s Kazakhstanom baš i nemaju previše dodirnih točaka.

“Nitko me nije kontaktirao radi dobivanja dopuštenja za korištenje te pjesme, niti su se producenti filma javili radi bilo kakvih konzultacija” rekla je ogorčena pjevačica dodajući kako je izuzetno uvrijeđena te da od Borata traži odštetu u iznosu od 100.000 eura zbog nezakonitog korištenja pjesme.
Ipak, Esma se nada da će s Boratom uspjeti naći zajednički jezik te da neće morati posezati za daljnjim zakonskim mjerama.

“Čae šukarije” je iskorištena na samom početku filma, u jednoj od prvih scena koje predstavljaju bijedu i siromaštvo Kazakhstana. Pjesma se kasnije ponavlja u trenucima kada je Borat nostalgičan za svojom “domovinom”.

Iako je Borat postao jedna od najpopularnijih osoba u 2006., njegov je film izazvao brojne kontroverze i burne reakcije javnosti zbog prikazivanja Kazakhstana kao zaostale zemlje u kojoj žive pijanci skloni incestu.

Zbog spornog je sadržaja film zabranjen u više zemalja među kojima je i Rusija, prenosi zagrebački Večernji list.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.