Viza – novi zid podjele Evrope!


Forum mladih SDP-a smatra da sadašnji vizni režim EU diskriminiše građane BiH i spriječava napredak u obrazovanju, poslovanju i razvoju civilnog društva, što najviše pogađa mlađu populaciju građana, građana koji su najmanje zaslužni za takvo stanje.

Opštinski odbor Foruma mladih SDP BiH Centar Sarajevo smatra da su građani BiH taoci loših politika i inertnosti onih koji odlučuju o njihovim sudbinama, te tako i danas, na 17. godišnjicu pada Berlinskog zida, čina koji označio ujedinjavanje Evrope, građani BiH bez viza ne mogu putovati ni u jednu europsku državu, osim u 4 države regiona. Vlastima u BiH, ali i međunarodnoj zajednici poručujemo da je nekorektno građane BiH kažnjavati zbog neuspjeha vlasti u bržem i efikasnijem provođenju reformi u BiH, pogotovu kada su u pitanju njihova temeljna ljudska prava, kao što je pravo na slobodu kretanja.

Forum mladih poziva predstavnike zemalja članica EU i Evropske Unije da zahtjevaju od svojih kolega u Evropskom parlamentu, da izrade mapu puta za Bosnu i Hercegovinu u cilju kreiranja jasne slike narednih koraka koje vlasti u BiH moraju poduzeti u cilju pojednostavljivanja viznog režima EU.

Od predstavnika Vlasti Bosne i Hercegovine zahtjevamo da rade brže i efikasnije na provođenju reformi kako bi studenti, sportisti, umjetnici i poslovni ljudi iz Bosne i Hercegovine, lakše prelazili granice. Jer, kriminalci svakako sebi nalaze put!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.