Identifikovano svih devet stradalih u sudaru kod Žepča


U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 8 sati dogodila na putu M-17 u mjestu Ograjina, općina Žepče, život je izgubilo 9 osoba, članova porodica Garanović, Husejnović i Kovačević iz sela Šerići, općina Zenica.

Među stradalim se nalazi četvero djece. Poginuli su Hidajeta Husejnović i njene tri kćerke: Fadeta Husejnović (20), Samila Kovačević – Husejnović (25), Saliha Garanović (27) i njeno troje djece: Muates (9), Suhejb (7) i dva mjeseca stara Ejmen. Poginula je i Samilina tromjesečna beba Fatima Kovačević i njihov rođak Hidajet Husejnović. Teško povrijeđeni Safet Husejnović (49), otac poginulih sestara i njegov petogodišnji unuk Jasir Kovačević, čija su majka Samila i sestra Fatima poginule u nesreći, hospitalizirani su u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Preživjeli vozač kombija u kojem se nalazilo 12 putnika i kojem su u sudaru poginuli supruga i troje djece, Izet Garanović (36) u pratnji policije danas poslijepodne otpušten je iz bolnice, a na kućnu njegu je otpušten i vozač kamiona Muhidin Muhić iz Breze.

MUP i Kantonalno tužilaštvo još uvijek ne izlaze u javnost sa mogućim uzrocima ove teške nesreće.

Neslužbene informacije govore, da je nesreću prouzrokovala tehnička neispravnost kombija, kojem je kako se pretpostavlja, pukla jedna od guma zbog čega je vozač izgubio kontrolu i sudario se sa kamionom koji se kretao iz suprotnog pravca, prema Zenici.

Povodom velike tragedije danas poslijepodne Kantonalnu bolnicu Zenica posjetili su premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.