Malo o stranici

 

Eh, nakon duzeg vremena i ja da vam se javim. Proslo je nesto vise od godinu dana kako smo se ovdje poceli okupljati i na torti naseg kozarac.ba ove je godine gorila samo jedna svjecica, ali i mi i vi cemo, nadam se, docekati jos puno, puno ovakvih rodjendana.


Kroz glavu mi, dok vam ovo pisem, prolaze slike od prije godinu dana, naseg razocarenja tada, te vase nesebicne podrske u tim teskim trenutcima koja je siguran sam, bila nasa slamka spasa, nasa vodilja da se podignemo iz rusevina i budemo svi zajedno ono sto smo danas. Puno toga smo zajedno zapoceli, ostvarili, a jos puno, puno toga je i ispred nas.

 

 

 

Mozda se ja danas nebih ni javljao, ali vidim da me Aaly vec poceo prozivati po forumu te me doveo pred svrsen cin :-).

Stranica svakim danom sve vise raste, mjenja se i dodaje dosta stvari, tako da nam server kojeg trenutno imamo u posljednje vrijeme cesto otkazuje poslusnost. Aaly mu, uz pomoc nasih dojcera, nekako uspije dohakati svaki put do sad, ali to uvijek iziskuje sve vise truda i vremena jer je server postao preopterecen. Razmisljamo i o mougcnosti mjenjanja servera za neki adekvatniji, sto u najskorijoj buducnosti nece moci opstati samo kao nase razmisljanje nego ce postati i prijeka potreba. Da bi smo to ostvarili potrebna nam je naravno i financijska sigurnost, a to se moze ostvariti samo zu pomoc vas zelenih clanova.

Sto se tice paypal-a sve do sada je funkcionisalo u najboljem redu. Preko njega su uplacivane clanarine, donacije za Jetime, Vatrogasno, Bajramske paketice te ostale raznorazne akcije koje su pokrenute preko stranice. Ovo pisem iz razloga sto se na stranici vidi svaka uplata koja ide preko paypal-a, a sto ona vrlo cesto nije za samu stranicu. Moram priznati da se i nama, na samom pocetku potkrala jedna greska oko uplata za clanarinu, tako da neki koji su uplatili prije vise od godinu dana jos uvijek se zelene, a neki uplacuju vec drugi, treci put. Vrlo cesto cujem i komentare kako su ljudi uplatili jednom, ali vise nece, jer svaki clan bio on plav ili zelen ima jednaka prava. Mozda su oni u pravu, ali je to opet licna stvar svakog pojedinca, a ja duboko vjerujem da ce se uvijek od nas ca. 4800 naci oni koji ce bez svake primisli podrzati ovu stranicu i rad na njoj. Zahvaljujuci vasim uplatam troskovi servera suizmireni do kraja ove godine. Nisu samo server troskovi koje mi admini imamo na ovoj stranici, ali o tome nekom drugom prilikom.

Vi ste svi vjerovatno u toku da je nase “zlatno pero” dosao na ideju osnivanja organizacije kozarac.ba. O samoj organizaciji Svabo je vec pisao i pisace. Samo osnivanje jedne takve organizacije iziskuje puno truda i zalaganja, ali poznavajuci njega vjerujem u realizaciju ovo dobrog projekta. Organizacija Kozarac.ba bi pocela sa radom pocetkom januara 07i donijela bi bitno promjene i poboljesanja u nacinu radu nase stranice, a zeleni clanovi bi imali u odnosu na plave clanove veca prava, pristup pojedinim djelovima stranice itd (Svabo i Aaly o ovome vi opsirnije). Godisnja clanarina bi iznosila 50 KM. Bilo bi lijepo cuti i vase komentare i sugestije na ovu temu.Hvala Vam za sve i za kraj da ukradem onu vec poznatu Lekinu recenicu:” Pozdrav svim Kozarcanima gdje god da su.”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.