Na džamiju u Jasenici ispaljena “zolja”


Prema posljednjim informacijama dobivenim iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona na džamiju u mjestu Jasenica, južno od Mostara, ispaljen je projektil iz ručnog bacača “zolja”, promjera 60 milimetara.

Napad se dogodio rano jutros oko 4 sata, a na vjerskom je objektu pričinjena znatna materijalna šteta. Imam jaseničke džamije Salem Dedić kazao je kako je ovaj teroristički akt, počinjen u mjesecu Ramazan, unio pomutnju i nemir u ljude, te je zatražio hitnu istragu i kažnjavanje počinitelja.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić osudio je napad, a iz kantonalnog MUP-a priopćeno je da “policija, po naredbi tužitelja, poduzima određene mjere i radnje na otkrivanju izvršitelja kaznenog djela”.

Šef Policijske misije Europske unije (EUPM) brigadni general Vincenzo Coppola oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je osudio jutrošnji napad na džamiju u Jasenici nedaleko od Mostara.
“Zabrinut sam zbog jutrošnjeg napada na džamiju u Jasenici. Pozivam javnost, uključujući i medije, da se suzdrže od spekulacija s obzirom da je istraga u tijeku, a činjenično stanje u svezi s incidentom tek treba utvrditi. Također bih pozvao savjesne građane Jasenice da pomognu lokalnoj policiji u njihovim naporima na identificiraju počinitelja i održavanju mira i sigurnog okružja na tom području”, istaknuo je Coppola.

Policijski službenici EUPM-a su posjetili mjesto incidenta, te pomno prate istragu lokalne policije i tužitelja, pružajući potporu i stručnu pomoć, stoji u priopćenju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.