“Enjoy Life” promotivni video turističkih potencijala BiH


Agencija za promociju stranih investicija BiH (FIPA) upriličila je u Sarajevu promociju filma «Enjoy Life» o turističkim potencijalima BiH, čije je emitovanje u formi različitih spotova danas započelo na jednoj od najcjenjenijih svjetskih stanica – CNN-u.

-Siguran sam da će ovi spotovi zaintrigirati i podstaći turističke operatere cijelog svijeta da BiH bude njihovo novootkriveno najpoželjnije mjesto u Evropi – istakao je direktor FIPA-e Haris Bašić. Spotovi će ujedno, kako je dodao, pomoći promjeni vizuelne percepcije o BiH kao zemlji rata i ratnog naslijeđa i doprinijeti porastu povjerenja investitora. BiH zaslužuje da svijet promijeni sliku o njoj. Prve rezultate od ovakvog načina promoviranja zemlje u smislu promjene njenog imidža u svijetu Bašić očekuje već u narednoj godini.

Turističkopromotivni video i TV spotove za potrebe Turističkog klastera BiH proizvela je produkcijska kuća Refresh iz Sarajeva. Refresh je kreirao jedan četverominutni video i devet kratkih TV spotova u trajanju od po 20 sekundi. Spotovi pokazuju raznolikost BiH, njene prirodne ljepote, specifičnosti i spektakularne krajolike.

Na CNN-u će se prikazivati naredna tri mjeseca. Američka vlada je finasirala snimanje spota, a Vijeće ministara BiH, FIPA, Kanton i Grad Sarajevo su osigurali inicijalne iznose za početak emitiranja. Dosad je osigurano 230.000 KM, a nedostaje još 160.000 KM za plaćanje prva tri mjeseca emitovanja. Bašić je kazao da se očekuju uplate entitetskih vlada.

Film je realiziran u organizaciji FIPA-e , a potpisuje ga autorski tim «Refresh production» i "Kurt&Plasto". Lider projekta i direktor Refresha Ademir Kenović kazao je da promotivni spotovi šalju svijetu poruku da je BiH zemlja u kojoj se može uživati.

Visoki predstavnik u BiH Cristian Schwarz-Schilling i dosadašnji šef Delegacije Evropske komisije u BiH Micheal Humpreys kazali su da su impresionirani spotovima koji pokazuju značajni bh. potencijal i izrazili uvjerenje da će kampanja pomoći da se BiH prikaže u pozitivnom svjetlu u svijetu, te pozvati turiste da je posjete.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.