Karia-učač iz Egipta, Muhammed Ali Vafi.


U posjeti Medžlisima Islamske zajednice Prijedor i Kozarac ovih dana., bio je karia-učač iz Egipta, Muhammed Ali Vafi.

Naime, svake godine Rijaset ugosti jednog ili više učača iz Egipta, u sklopu programa Egipatskog ministarstva za vakufe, koji šalje učače Kur'ana diljem svijeta uz ramazan, a koji su, obzirom da je poznato da su najljepši glasovi iz Egipta, uvijek dobrodošli na raznim meridijanima svijeta gdje god se do kur'anskog avaza drži.

Shodno informacijama od samog našeg musafira, za taj program se u Egiptu kandiduje čak oko 6000 učača a prođe samo 150 među kojima je i on imao nafaku da ove godine gostuje, shodno trebovanju Rijaseta, i na terenu bihaćkog muftijstva.

Muhamed Ali je rođen 1971. a živi u gradu Elmin-ja koji ima 6 miliona stanovnika Tu je i završio institut za kiraete kur'ana, i profilirao se u oblasti 10 kiraeta (akcenata) Kur'ana.

Oženjen je i ima petoro djece. Inače je imam u džamiji dijela toga grada koji ima 10 000 stanovnika a broji čak 500 hafiza. Dočim, Egipat ima preko 70 miliona stanovnika i oko 300 000 džamija.

Molimo Allaha dž.š. da ukabuli naše ramazanske ibadete. Amin.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.