Ubio 3 djevojčice, 7 ih ranio, a dječake poštedio

32-godišnji Charles Carl Roberts, vozač kamiona, pogubio je tri djevojčice, sedam ih je ranio, a dječake koje je također uzeo kao taoce je poštedio. Djevojčice su bile u dobi od 6 do 13 godina. Policija vjeruje kako se Roberts tim činom osvetio za nešto što mu se dogodilo prije dvadeset godina, a u čemu su sudjelovale njegove tadašnje kolegice.

Roberts je tijekom jutra po lokalnom vremenu upao u amišku školu u okrugu Lancaster u američkoj državi Pennsylvaniji te je kao taoce zadržao 30-oro djece i nekoliko odraslih osoba.

 

Nakon što su susjedi primijetili da se nešto čudno događa, pozvali su policiju. Čim je policija stigla, iz škole se čulo nekoliko pucnjeva. U pomoć su pozvani helikopteri, a pozvano je i deset vozila Hitne pomoći.

Roberts nije želio pregovarati s policijom.

Nakon nekog vremena dječake, kao i odrasle osobe je pustio, a djevojčice zadržao.

Jeffrey Miller iz lokalne policije potvrdio je kako je policija identificirala ubojicu. Radi se o 32-godišnjem Charlesu Carlu Robertsu, vozaču kamiona koji dostavlja mlijeko. Kako je kazala njegova žena kad je otišao na posao, noć prije pucnjave, nije joj se ništa činilo neobično. Kad je došao s posla, odveo je djecu na autobus, a tada ga je supruga i posljednji put vidjela.

Miller tvrdi kako je Robertsova žena u kući tijekom jutra pronašla njegovu poruku u kojoj je najavio da će se ubiti, te da ga je pokušala pronaći, no nije uspjela.

“Čini se kako mu je namjera bila napasti samo djevojčice, a jedini razlog što je došao baš u ovu školu je taj što mu je ona blizu mjesta stanovanja” – rekao je Miller dodavši kako Roberts nije amiš, niti je ikada imao kakve veze s policije.

Ovo je treća pucnjava u američkim školama u posljednjih tjedan dana. U srijedu je 53-godišnjak upao u školu u Baileyu u Coloradu, te upucao jednu djevojku, a zatim i sebe. U petak je jedan učenik ubio ravnatelja svoje škole u Madisonu u Wisconsinu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.