Å arena revolucija


Predstavnici Omladinske organizacije “Tuto kompleto” iz Kaknja juče oko 10 sati ujutro ofarbali su dijelove zgrade Predsjedništva BiH i tom prilikom lakše povrijedili dva pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) koji obezbjeđuju zgradu, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako je saopšteno iz policije, službenici SIPA su povrijeđeni pokušavajući da spriječe farbanje sjedišta kolektivnog šefa države, a pripadnici ove organizacije su nakon incidenta uhapšeni. Pritvoreni su Mladen Tomić (42) iz Kaknja, predsjednik organizacije, te članovi Jasmin Zahirović (23) iz Kaknja, Muhamed Keserović (22) iz Zavidovića, Bojan Radić (20) iz Zenice te Ajla K. (21) iz Zenice.

 

U policiji su kazali da su izgrednici zelenom, crvenom i plavom bojom polili zidove zgrade Predsjedništva BiH, a kod ulaznih vrata ispisali “šarena revolucija”.

“Predstavnici ove organizacije izvršili su ‘šarenu revoluciju’ jer su nezadovoljni radom ove institucije, a organizacija ‘Tuto kompleto’ farabama želi mijenjati bh. društvo”, kazao je sagovornik iz policije.

Iz policije je potvrđeno da su se članovi ove organizacije uoči incidenta pred zgadu Predsjedništva dovezli sa dva vozila – opelom i pasatom, koja su prebačena u garažu MUP-a KS radi vještačenja.

Kako su kazali u policiji, članovi ove organizacije prethodno su obavijestili BHT1 da će izvršiti “šarenu revoluciju” na zgradu Predsjedništva, nakon čega je ekipa BHT1 na mjestu događaja snimila “napad”. Svi uhapšeni danas će biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.