Baka: Ako ostanem, trebat će nam radikalne promjene


Blaž Slišković je jučerašnju odluku Predsjedništva Nogometnog saveza BiH primio prilično ravnodušno, bez znakova radosti ili tuge. ”Očekivao sam da će biti tako. Moja pretpostavka je da će oni sada zadužiti
nekoga da priča sa mnom i pokuša mi promijeniti mišljenje” kazao je Slišković za Dnevni avaz.

Baka je nekoliko dana bio kategoričan u odluci da želi otići sa kormila državnog tima i već nekoliko puta je rekao da neće mijenjati mišljenje.

 

Bio je ogorčen i zato što se vrh Saveza nije sjetio pružiti mu podršku kada mu je najviše trebala, kada se našao na udaru dijela navijača i javnosti i bio izložen uvredama i klevetama.

”Fino je to što su sada uz mene, ali nije mi trebala ovakva vrsta podrške. Ne može se desiti da mi na posljednji trening pred utakmicu na Malti na tribine dođe 50 ljudi, da mi se napravi špalir pred stadionom u kojem me vrijeđaju naočigled igrača. Ne mogu da vjerujem da se niko u Savezu ne može sjetiti da osigura naš trening. Isto kao da su svi jedva čekali da ih puste da dođu, da je u nečijem interesu da nogometaši i ja sve to čujemo.

I to je samo jedna stvar. Kada me novine blate, niko ne reagira, ne stane uz mene, pokuša me zaštititi. Razumijem ja kritike, ali kada kažu da sam prebio trenera jer mi nije posudio novac, pa to malobrojni čitatelji nadograde i dodaju da je taj isti trener završio u bolnici, onda to već ne valja. Od mene se pravi nepoželjna ličnost – priča Slišković.

Dalje kaže da mu je nebriga Saveza naročito teško padala zbog toga što bi interes tima i reprezentacije trebao biti prioritet.

”Puno mi znače riječi podrške. Znam da je trenerski poziv takav. Spreman sam na uvrede, ali ne mogu a da ne pomislim na one moje prve utakmice kada su gledatelji vrijeđali Jusufa Pušinu. Sjećam se da sam sebi rekao da se, ako doživim takve psovke i uvrede, jednostavno moram povući, bez obzira na to da li je u pitanju šačica ljudi ili cijeli stadion – kaže Slišković.

 

”Prema onome što sam čuo iz Banje Vrućice, sve odluke donesene su za interes reprezentacije i to mi je drago čuti. Reprezentacija je najvažnija, a vodio je ja ili neko drugi, to je najmanje bitno. Savez mora stati uz državni tim i pružiti podršku. Odluku Predsjedništva poštujem, ali ukoliko u NSBiH zaista misle da trebam ostati, onda se moraju desiti radikalne promjene” kazao je Blaž Slišković u razgovoru za Dnevni avaz.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.