Kvalifikacije za EP: Malta – BiH 2:5


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom susretu C-grupe kvalifikacija za EP 2008. godine večeras u gostima savladala selekciju Malte sa 5:2 (3:1).

Golove za bh. reprezentaciju postigli su Barbarez (4.), Hrgović (10.), Bartolović (45.), Muslimović (49.) i Misimović (51.), dok su strijelci za Maltu bili Pace (6.) i Mifsud (85.). Nogometaši BiH su tako ubjedljivom pobjedom započeli kvalifikacije za EP, koje će se za dvije godine održati u Austriji i Švicarskoj. Ova utakmica pokalazala je napadačku snagu bh. reprezentacije, ali i sve slabosti u odbrani, koje su u susretu s Maltom došle do punog izražaja.

Početak utakmice donio je mnogo uzbuđenja, a u prvih deset minuta gledaoci su vidjeli tri gola. Reprezentacija BiH došla je u vodstvo u 4. minuti golom kapitena Barbareza, a samo dvije minute kasnije Pace je poravnao na 1:1 nakon greške bh. odbrane. Na novo vodstvo reprezentacije BiH čekalo se četiri minute, kada je Hrgović sa desetak metara oštro šutirao i pogodio donji lijevi ugao gola domaće ekipe.

Nadmoć reprezentacija BiH krunisana je trećim pogotkom, koji je postigao Bartolović u 45. minuti.

Drugo poluvrijeme počelo je pogotkom Muslimovića, koji je u 49. minuti iskoristio ubacivanje Hrgovića, prevario golmana i s pet metara plasirao loptu u gol. Samo dvije minute kasnije Misimović je zatresao mrežu za ubjedljivih 5:1.

Nakon petog gola selektor Blaž Slišković izveo je Bartolovića, Papca i Barbareza, a bh. nogometaši, zadovoljni visokim vodstvom, prepustili su inicijativu domaćoj ekipi. Tako je ostatak susreta protekao u blagoj dominaciji Maltežana, koji su stvorili nekoliko povoljnih prilika, uglavnom nakon grešaka bh. odbrane. Konačnih 5:2 postavio je Mifsud u 85. minuti nakon nove greške odbrambenih igrača bh. reprezentacije.

Malta: Haber, Ciantar (od 45. Woods), Azzopardi, Said, Dimech, Agius (od 82. Sciberras), Mattocks (od 65. Pullicino), Mifsud, Schembri, Pace, Sammut.

BiH: Hasagić, Spahić, Berberović, Papac (od 62. Milenković), Musić, Bajramović, Hrgović, Misimović, Barbarez (od 68. Grujić), Bartolović (od 55. Bešlija), Muslimović.

Naredni ispit bh. reprezentacija imat će 6. septembra, kada u Zenici dočekuje reprezentaciju Mađarske.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.