BiH – Francuska 1:2


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom susretu u Sarajevu poražena od Francuske rezultatom 1:2 (1:1). Gol za BiH postigao je Barbarez u 16. minuti, dok su strijelci za Francusku bili Gallas u 41. i Julien u 90. minuti.

Nogometaši BiH nisu uspjeli ostvariti povoljan rezultat protiv viceprvaka svijeta Francuske. Mada su Francuzima parirali tokom cijele takmice bh. nogometaši su ponovo pokazali da nemaju dovoljno koncentracije da odigraju kvalitetno do kraja. No, i pored poraza selektor Slišković može biti zadovoljan prikazanim na terenu, posebno u prvih 60. minuta.

Početak susreta bio je u znaku dugogodišnjeg kapitena reprezentacije BiH Muhameda Konjića, koji je odigrao posljednju utakmicu u dresu s državnim grbom. Konjića je nakon četiri minute igre zamijenio Spahić, a uz čestitke saigrača i francuskih reprezentativaca prvi kapiten bh. reprezentacije je ispraćen aplauzom 35.000 navijača.

Finiš prvog poluvremena pripao je gostima, koji su u 40. minuti imali priliku za izjednačenje preko Sahe, čiji udarac je odbranio Hasagić. Munutu kasnije odbrana bh. tima je kapitulirala. Sagnol je ubacio iz slobodnog udarca, Henry pronašao usamljenog Gallasa, kojem nije bilo teško sa pet metara da pogodi gol.

U drugom poluvremenu prikazana je uglavnom izjednačena igra, ali prave prilike imali su samo gostujući igrači. Prvu je propustio Saha u 54. minuti, kada je prebacio neopreznog Hasagića, ali je za nekoliko centimetara promašio gol. Mnogo precizniji bio je Julien u 90. minuti, kada je sa 15 metara šutirao oštro, lopta se odbila od jednog bh. nogometaša i prevarila Hasagića.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.