Kvalifikacije za EP: Malta – BiH 2:5


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom susretu C-grupe kvalifikacija za EP 2008. godine večeras u gostima savladala selekciju Malte sa 5:2 (3:1).

Golove za bh. reprezentaciju postigli su Barbarez (4.), Hrgović (10.), Bartolović (45.), Muslimović (49.) i Misimović (51.), dok su strijelci za Maltu bili Pace (6.) i Mifsud (85.). Nogometaši BiH su tako ubjedljivom pobjedom započeli kvalifikacije za EP, koje će se za dvije godine održati u Austriji i Švicarskoj. Ova utakmica pokalazala je napadačku snagu bh. reprezentacije, ali i sve slabosti u odbrani, koje su u susretu s Maltom došle do punog izražaja.

Početak utakmice donio je mnogo uzbuđenja, a u prvih deset minuta gledaoci su vidjeli tri gola. Reprezentacija BiH došla je u vodstvo u 4. minuti golom kapitena Barbareza, a samo dvije minute kasnije Pace je poravnao na 1:1 nakon greške bh. odbrane. Na novo vodstvo reprezentacije BiH čekalo se četiri minute, kada je Hrgović sa desetak metara oštro šutirao i pogodio donji lijevi ugao gola domaće ekipe.

Nadmoć reprezentacija BiH krunisana je trećim pogotkom, koji je postigao Bartolović u 45. minuti.

Drugo poluvrijeme počelo je pogotkom Muslimovića, koji je u 49. minuti iskoristio ubacivanje Hrgovića, prevario golmana i s pet metara plasirao loptu u gol. Samo dvije minute kasnije Misimović je zatresao mrežu za ubjedljivih 5:1.

Nakon petog gola selektor Blaž Slišković izveo je Bartolovića, Papca i Barbareza, a bh. nogometaši, zadovoljni visokim vodstvom, prepustili su inicijativu domaćoj ekipi. Tako je ostatak susreta protekao u blagoj dominaciji Maltežana, koji su stvorili nekoliko povoljnih prilika, uglavnom nakon grešaka bh. odbrane. Konačnih 5:2 postavio je Mifsud u 85. minuti nakon nove greške odbrambenih igrača bh. reprezentacije.

Malta: Haber, Ciantar (od 45. Woods), Azzopardi, Said, Dimech, Agius (od 82. Sciberras), Mattocks (od 65. Pullicino), Mifsud, Schembri, Pace, Sammut.

BiH: Hasagić, Spahić, Berberović, Papac (od 62. Milenković), Musić, Bajramović, Hrgović, Misimović, Barbarez (od 68. Grujić), Bartolović (od 55. Bešlija), Muslimović.

Naredni ispit bh. reprezentacija imat će 6. septembra, kada u Zenici dočekuje reprezentaciju Mađarske.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Jessy #
  • Tüllin #
  • Monopoly experience
  • Richard
  • Nicola
  • le bouquet aux luettes
  • Tüllin
  • Jessy
  • l'échelle de la fable

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.