U SARAJEVO DOPUTOVAO I LIDER GRUPE U2

U SARAJEVO DOPUTOVAO I LIDER GRUPE U2


U Sarajevo je danas u toku trajanja najvećeg regionalnog filmskog festivala doputovao i Bono Vox, pjevač irskog rock benda U2 te veliki prijatelj Sarajeva i SFF-a.
Bono Vox je drugi put gost Sarajevo film festivala. Inače je dugogodišnji prijatelj grada Sarajeva, a mnogi se sjećaju i 1993. godine kada je ovaj istaknuti pjevač Novu godinu proveo u opkoljenom Sarajevu. Bono također posjeduje i bh. pasoš.
U svijetu je poznat i po svom humanitarnom radu. Od 1999. godine intenzivno je uključen u lobiranja i kampanje za umanjivanje novčanog duga zemalja trećeg svijeta i popravljanje nepovoljne situacije u afričkim zemljama.

Tokom čestih putovanja sastajao se sa svjetskim političarima, među kojima su i predsjednik SAD-a George W. Bush te britanski premijer Tony Blaire, kod kojih je lobirao za pomoć zemljama trećeg svijeta. Grupa U2 jedna je od najpopularnijih rock grupa na svijetu od sredine 80-ih. Nastali su 1976. godine, a do danas je u svijetu prodano približno 170 miliona njihovih albuma. Koncert u Sarajevuodržali su 1997. godine u sklopu turneje “Popmart”. (Fena)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.