Londonski tisak: Izrael je izgubio rat


Londonski Independent u utorak je  objavio na naslovnoj strani rezultat svog istraživanja među stanovnicima Izraela o primirju u južnom Libanonu pod naslovom ‘Izraelska presuda: izgubili smo rat’.

Dok je premijer Olmert priznao zastupnicima parlamenta u ponedjeljak da je bilo nedostataka u vođenju 34-dnevnih vojnih operacija, boreći se za svoj politički opstanak – poražavajući rezultati ankete među Izraelcima pokazuju kako veći dio izraelske javnosti vjeruje da Izrael nije ostvario nijedan od svojih vojnih ciljeva tijekom sukoba ili je u najboljem slučaju ostvario samo neke od njih, piše Independent.

Daily Telegraph, uz fotografije izraelskih vojnika koji se vraćaju kućama poslije proglašenja primirja – piše da je ‘Izrael ponižen oružjem iz Irana’ i objašnjava da su dokazi nađeni na napuštenim položajima Hezbollaha u južnom Libanonu jasno pokazali da su Sirija i ‘i skoro sigurno Iran’ snabdijevali Hezbollah antitenkovskim raketama.

Te rakete su otupile moć nekada nepobjedivog izraelskog naoružanja, piše Daily Telegrpah.

Observer javlja iz mjesta Aita Shaab u Libanonu, gdje su sukobi počeli 12. srpnja, da se raseljeni vraćaju razorenim kućama dok libanonski narod tvrdi da je odnio pobjedu u ratu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.