Kolektivna šehidska dženaza 20. juli 2006.god

Kolektivna šehidska dženaza 20. juli 2006.god


Medžlisi IZ Prijedor i Kozarac ispred Organizacionog odbora za šehidska mezarja i ukop ekshumiranih i identifikovanih civilnih žrtava rata na području opštine Prijedor, obavještavaju Vas da će se zajednička dženaza i posljednji ispraćaj za 304 Bošnjaka i Hrvata obaviti dana 20.07.2006. godine (četvrtak) u 10 sati u džematu Rizvanovići na Lijevoj obali Sane, kod Prijedora.

Posljednji ispraćaj za 3 Hrvata će obaviti predstavnik katoličke Crkve, a dženazu namaz za Bošnjake će predvoditi reis-ul-ulema prof.dr.Mustafa ef.Cerić. Dženaza-namaz će biti obavljena i na lokalnim mezarlucima nakon prispijeća kolone vozila, a nakon ukopa u lokalnim džamijama u Prijedoru će se klanjati podne i proučiti šehidima Jasin-i-šerif. Ukop Bošnjaka će se izvršiti na šehidskim mezarjima Lijeve obale rijeke Sane (Zecovi, Čarakovo, Hambarine, Rakovčani, Rizvanovići, Bišćani), zatim na šehitlucima Skela-Zagrad, Kamičani-Kozarac, kao i pojedinačni ukopi na lokalnim bošnjačkim mezarlucima Čejreci, Ljubija, Pašinac, a ukop stradalih Hrvata na katoličkim grobljima na području Ljubije i na Pašincu!

Odbor organizuje ispraćaj ispred hale Å ejkovača u četvrtak, 20.07. u 06:00 h. Obezbjeđena su dva autobusa u pravcu Prijedora i Kozarca. Polazak za Å ejkovaču ispred dvorane Sanskom mostu u 05:45.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.