Odgovor predsjednika Odbora za šehidska mezarja


Poštovani g. Ramuliću!

Želim samo da se kratko u svoje ime osvrnem na tvoj dopis o pripremama za predstojeću zajedničku šehidsku dženazu. Smatram da su sve tvoje sugestije na mjestu i kvalitetne, samo bi bolje bilo da se razgovor o tome zadržao isključivo u krugu radnog sastanka i da nije otišao u medije. No, i pored toga, tebi hvala na pomoći i ne treba niko da se ljuti na tebe.

Ovim kratkim dopisom želim da te pozovem da prisustvuješ sljedećem sastanku koji će se održati u ponedjeljak u 20 h na istom mjestu. Tom prilikom ću ja Odboru dati ostavku na funkciju Predsjednika koju sam obavljao, a zadržavam mjesto predsjednika Komisije za šehidsko mezarje «Skela», a predlažem da ti preuzmeš funkciju predsjednika, ili da imenuješ nekoga ko je po tvojim kriterijima zadovoljavajući, a da hoće to raditi bez naknade, jer mi svi ono što smo dosad radili je bilo bez materijalne naknade. Još bih dodao da «Izvor» niko nije otjerao i da su sami, iz nama nepoznatih razloga, prestali dolaziti na sastanak.

Također, želim napomenuti da je neko od članova odbora, koliko se sjećam bio je to I.K., predložio da se od dobijenih sredstava od Opštine izdvoji nešto novaca i za rad «Izvora», što su drugi odbili s riječima da sva sredstva namjenski idu za uređenje mezarja .

Odbor nije samozvano tijelo i iza njega stoje: Izvršni odbori Medžlisa IZ Prijedor i Kozarac te dotični džemati i mjesne zajednice.

Odbor iskazuje dobrodošlicu svakome ko želi da uzme zajedničko učešće o odlučivanju i doprinese radu Odbora – kako «Izvoru», tako i drugima, ali na dobrovoljnoj bazi i kroz zajedničko odlučivanje.

Na kraju želim reći jedno: Neka niko ne gaji iluzije da može svojevoljno donostiti odluke koje se tiču nekog šehidskog mezarja a da u donošenju te odluke aktivno ne učestvuje predstavnik tih mezarluka, ma kako nesposoban bio, ukoliko to niko drugi sposobniji neće dobrovoljno da radi.

Kljunić Nasution

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.