Srbijanska vlada još nije razmatrala mogućnost priznanja Crne Gore


Šefovi diplomatija Evropske unije u ponedjeljak su donijeli političku odluku o priznanju Crne Gore, baš kao i vlade Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Češke, no za razliku od toga srbijanska vlada nije još uopće razmatrala mogućnost priznanja crnogorske nezavisnosti, piše u utorak beogradski dnevnik Blic.

Nešto prije Crnu Goru su priznale i Rusija, Švicarska i Island no, kako doznaje Blic, mogućnost da Srbija prizna nezavisnu Crnu Goru, nakon službenog referendumskog rezultata, nije se niti jednom do sada našla na dnevnom redu sjednica srbijanske vlade. Kako tvrdi sugovornik lista blizak vladi, koji je insistirao na anonimnosti, nijedan ministar iz ureda srbijanskog premijera Koštunice, ma kojoj stranci pripadao, nije zahtjevao raspravu vlade o neophodnosti da Srbija prizna državu Crnu Goru.

Prema tom izvoru, teško je, međutim, i očekivati da se o tome raspravlja na sjednici vlade, jer je priznanje nezavisnosti Crne Gore potvrda neuspjeha vlade Srbije koja se zalagala za državnu zajednicu.

S obzirom da srbijanska vlada ne može pobjeći od te teme, izvor Blica prognozira da će “već po običaju, Koštunica u vrijeme godišnjih odmora srbijansku javnost saopćenjem obavijestiti da Vlada priznaje novu državu u susjedstvu”.

Iako je stajalište srbijanskog predsjednika Tadića da bi upravo Srbija trebala prva priznati Crnu Goru, izvjesnije je da će ona to učiniti među zadnjima, ako ne i zadnja, piše u utorak beogradski “Blic”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.