Sastanak predstavnika MUP-a i Tužilaštva RS na Mrakovici


Najviši policijski funkcioneri RS, na čelu sa Stanislavom Čađom, ministrom unutrašnjih poslova, juče su se sastali s vrhom Tužilaštva RS u vili “Markovica” na Kozari, s ciljem intenzivnije borbe protiv organizovanog kriminala.

Na sastanku je predstavljena posebna policijska jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala, koja je nedavno formirana unutar MUP-a.

 

Sa strane policije jučerašnjem sastanku, čiji je sadržaj obavijen velom tajne, prisustvovali su, uz ministra Čađu, svi načelnici uprava MUP-a i čelnici sektora krim-policije svih centara javne bezbjednosti.

Sastanku je prisustvovao i Amor Bukić, glavni republički tužilac, koji je poveo svoju ekipu saradnika.

U MUP-u juče nisu željeli da otkrivaju sadržaj sastanka, mada izvori  upućeni u jučerašnje razgovore tvrde da je borba protiv organizovanog kriminala bila glavna tema.

“Cilj MUP-a i Tužilaštva je da se ovakvim sastancima utanače konkretni oblici međusobne saradnje kako bi se ojačala borba protiv organizovanog kriminala, što je, na kraju, u interesu i policije i tužioca”, naveo je izvor blizak bezbjednosnim strukturama. 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.