U napadima u Dahabu 20 mrtvih i 150 povrijeđenih


Dvadeset osoba je poginulo, a 150 ih je povrijeđeno u napadima koji su u ponedjeljak navečer pogodili poznato ljetovalište Dahab na Crvenom moru, saopćila je egipatska državna televizija, prenosi AFP.

Napadi su izazvani bombama koje su daljinski aktivirane, dodala je televizija ne navodeći izvor a isključujući zasad samoubilačke napade. Associated Press, međutim, javlja da su tri eksplozije potresle egipatski turistički grad Dahab u ponedjeljak navečer. Najmanje stotinu ljudi je poginulo ili je ozlijeđeno, izjavio je liječnik koji predvodi spasilačke ekipe.

Dr. Said Essa dodao je kako je do jedne eksplozije došlo u hotelu El-Mashrabiyah, te kako je samo u jednom hotelu poginulo najmanje 17 ljudi, a više od 150 ih je ozlijeđeno.

Državni dužnosnici potvrdili su kako se radi o terorističkom napadu.

Televizijska kuća Al-Jazzera objavila je da se jedna eksplozija dogodila u restoranu, ispred kojeg se na ulici nalaze dijelovi ljudskih tijela.

Prema izjavama očevidaca do jedne eksplozije je došlo u samom centru grada.

Izvori iz policije govore kako je na mjesto nesreće u dio grada pod imenom El-Masbat upućeno više od 20 kola hitne pomoći.

Do eksplozija je došlo na vrhuncu turističke sezone dok Egipćani slave Uskrs, te je većina hotela širom egipatske obale puna, kao i grad Dahab koji se nalazi na istočnoj strani Sinajskog poluotoka u zalivu Aqaba.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.