“AKO MI NE MOŽEMO TAMO, MOGU BOSANCI OVAMO”


Sade Alić piše:

Ovako je moja hanuma danas komentirala planove Kozarčana a planovi su više nego lijepi i sigurno je da će Kozarčani ali i Prijedorčani ove godine pokazati čitavom Svijetu da su marljivi i vrijedni kao što su to mnogo puta do sada dokazali. Ekipa u sastavu samo nekih od Kozarčana i još potpomognuta sa nekoliko Prijedorčana mogu dosta toga uraditi pa spomenimo ih ovdje: Osman, Sade, Suad, Tahir, Zijad M., Edin, Jasmin, Ekrem, Senad, Kamber, Nisvet, Munira, Aida, Elmina, Ilijaz, Emir B., Emir H., Omer, Fuad i naravno vlasnik RTV Bostel-a Nihad Mehanović.

Ovo su osobe koje pokreću akcije a onda im se pridruže svi ostali i srcem i dušom. Iako radim sa našim Bošnjacima svakodnevno, ovaj put sam ostao iznenađen i počašćen željom ljudi sa našeg kraja da se što bolje organizujemo i svaki mjesec priređujemo nešto zajedničko. Toliko smo puta čuli komentar sa prošlogodišnjeg “Kozaračkog Piknika” da mnogi od nas su poslije nekoliko godina ponovo vidjeli svoje prijatelje pa čak i neke svoje rođake. Ovo je zemlja rada i svi smo toliko zauzeti da se prosto nema vremena obići familija i prijatelji, nažalost.

Pa krenimo redom jer znamo da mnogi nestrpljivo očekuju vijesti iz Čikaga:

24. Maja ove godine održaće se Tevhid i prigodan program na dan kada je Kozarac napadnut sa svih strana i kada smo mislili da je nastupio džehenemski dan. Sjetićemo se svojih poginulih, protjeranih, vatre koja se uhvatila do neba kada su gorile naše kuće, sjetićemo se i svojih boraca, šehida i ranjenika, gazija Bosanskih ali ćemo dati do znanja da i dalje volimo svoj kraj i mislimo na njega, mislimo na svoje šehide ali i na svjetliju budučnost.

Od 26. Maja do 30. Maja u Čikagu se, u sklopu „100 godina Bošnjaka i Islama u Americi“ održati tradicionalni, sedmi po redu „Susreti Bošnjaka“ kada se u Čikagu očekuju na hiljade Bošnjaka iz cijele USA i Kanade. U sklopu „Susreta Bošnjaka“ učestvuju i naši Kozarčani,

25. Juna ove godine održaćemo drugi po redu „Veliki Kozarački Piknik“ u Čikagu, mjesto za piknik smo obezbjedili i u toku su dogovori o detaljima o kojima ćete biti blagovremeno obavješteni. Moram vam samo reći da će ovo biti nešto zaista veliko i pozivamo sve u USA i Kanadi ali i u Evropi da planiraju za ovaj datum da su u Čikagu, (o konkretnom programu bićete obavješteni)

Sada ono najslađe: gosti Kozarčana i ne samo Kozarčana, mjesec dana su (možete li vjerovati): general Fikret Čuskić i Ervin Blažević-Švabo,

Sa gostima ćemo isplanirati još neke aktivnosti koje neće biti vezane samo za Čikago već i druge gradove u USA,

Ovo dragi moji, ovo su najnovije vijesti iz Čikaga koji će ove godine biti Kozarac u malom (ili velikom) sa svim svojim aktivnostima.

Planirajte, dođite, nećete se pokajati.

Na sastanku „Udruženja Kozarčna“ smo razgovarali i o svim onima koji žele doći u Čikago za bilo koji period, mi ćemo Vas dočekati kao svoje najrođenije bili iz Kozarca ili bilo odakle da ste iz Bosne, sa smještajem i svim onim što je potrebno da se gosti dočekaju na najljepši mogući način.

Možete nam se javiti e-mailom sadealic@hotmail.com ili putem telefona (Sade) 1-773-544-5693.

Mahsuz selam ma gdje da bili.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.