Novi selektor muške košarkaške reprezentacije BiH


Predsjedništvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine (KK BiH) na današnjoj sjednici za novog selektora muške reprezentacije izabralo je proslavljenog bh. košarkaša Nenada Markovića.

Tridesetosmogodišnji kapiten reprezentacije BiH i Košarkaškog kluba Bosna, koji će se na kraju ove sezone oprostiti od aktivne igračke karijere, u ulozi selektora će naslijediti Mensura Bajramovića, kojem je istekao ugovor nakon Evropskog prvenstva u Srbiji Crnoj Gori, odžanog septembra 2005. godine. Prvi zadatak koji očekuje novog selektora bit će nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvensvo, koje će se 2007. održati u Španiji.

Selekcija BiH nalazi se u grupi s Izraelom, Makedonijom i Portugalom. Selektorski debi Maković će imati 31. augusta ove godine, kada najbolji košarkaši BiH u 1. kolu kvalifikacija gostuju u Izraelu.

Na prijedlog Stručnog savjeta KK BiH Predsjedništvo je izabralo kandidate za selektore za još pet reprezentativnih selekcija, koje u ovoj godini također očekuju nastupi na evropskoj sceni. Za selektora ženske seniorske reprezentacije izabran je Zoran Mikeš, najbolje bh. juniore će voditi Miralem Zubović, juniorke Milan Jovanić, kadete Ilija Volarić, te kadetkinje Vesna Bajkuša.

Predsjednik i generalni sekretar KS BiH Nihad Imamović i Husein čelilović dobili su zaduženje da sa svim imenovanim obave razgovore o njihovom angažmanu do 21. aprila. Ukoliko se postigne obostrana saglasnost, treneri su obavezni Stručnom savjetu KS BiH dostaviti Programe i planove selekcija za koje su imenovani do 25 aprila ove godine.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.