Nakon napada na sudiju, u dvorani izbila masovna tuča!


Na Prvenstvu USK u kik-boksu, održanom u subotu u Sanskom Mostu, pred sami kraj takmičenja sudija i trener Enes Balić iz Bihaća udario je ringovnog sudiju Amira Bećirbegovića u trenutku dok je ovaj sudio meč između dvojice boraca.

Bećirbegović je napadnut s leđa udarcem šakom u glavu kod lijevog uha, nakon čega je pao i izgubio svijest.

Bio sam sudija u ringu i sudio sanskom i bihaćkom kik-bokseru. Udaren sam s leđa tako da se praktično ne sjećam ničega osim da sam glavom udario o pod ringa i da sam na tlu dobio još jedan udarac u glavu – ispričao je Bećirbegović sutradan.

 

Kako saznajemo, njemu je nakon ukazane hitne pomoći u sali škole, u hirurškoj ambulanti Doma zdravlja dr. Mustafa Avdagić zašio usnu s unutrašnje strane.

Bećirbegović kaže da je do tada bio u odličnim odnosima s Balićem, čak su se srdačno pozdravili prilikom Balićevog dolaska u Sanski Most. Zbog nanesenih povreda, Bećirbegović će podići i privatnu tužbu.

U dvorani je kasnije izbila masovna tuča u kojoj je povrijeđen i Balić. O ovom incidentu obaviješteni su policijai tužilaštvo i u toku su istražne radnje.

Zijad Halilović, generalni sekretar Kik-boksing saveza BiH, koji je bio glavni organizator takmičenja u Sanskom Mostu, nije želio komentiratifizički nasrtaj Balića na Bećirbegovića. Samo je kazao da bi trebalo pisati o takmičenju, a ne o napadu na sudiju.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.