Nogometaši BiH u Dortmundu remizirali s Japanom


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskoj utakmici na stadionu Westfalen u Dortmundu danas s Japanom igrala neriješeno 2:2 (0:1). Golove za BiH postigli su Misimović u 56. (11 m) i Grujić u 65. minuti, dok su strijelci za Japan bili Takahara u 45. i Nakata u 90. minuti.

Nogometaši BiH su u prvom ovogodišnjem prijateljskom meču pružili dobru igru i u potpunosti nadigrali favoriziranu selekciju Japana. Tokom cijele utakmice nogometaši BiH diktirali su tempo i stvarali prilike, dok su Japanci napravili samo tri šanse, od kojih su dvije pretvorili u gol.

Susret je počeo šansom Barbareza, koji je zakasnio na dobar ubačaj Bešlije. U 20. minuti šut Bajramovića s ivice šesnaesterca blokirao je jedan japanski nogometaš, dok je par minuta kasnije Misimović iz slobodnog udarca sa 20 metara šutirao tik iznad gola.

Prvu ozbiljnu priliku Japanci su imali u 43. minuti, kada je Hasagić zaustavio pokušaj loba Fukunishija. Dvije minute kasnije Japan je uspio doći do vodstva. Nakamura je izveo korner s lijeve strane, a ispred Hasagić loptu je glavom u gol plasirao Takahara.

Drugo poluvrijeme donijelo je potpunu dominaciju reprezentacije BiH. Prvu priliku bh. reprezetativci imali su u 50. minuti, kada je Grujić sa sedam metara poromašio gol. U 56. minuti Barbarez je oboren u šesnaestercu Japana, sudija je pokazao na bijelu tačku, odakle je Misimović pogodio za izjednačenje.

Reprezentacija BiH došla je u vodstvo u 65. minuti preko Grujića, koji je nakon šuta Barbareza, odbijenu loptu sa pet metara poslao u gol.

Priliku za povećanje vodstva selekcija BiH imala je u 78. minuti, kada je rezervista Ibričić sa pet metara glavom šutirao pored gola.

Kazna za propuštene prilike reprezentacije BiH stigla je u posljednjoj minuti, kada je Nakata glavom s 15 metara zatresao mrežu za konačnih 2:2.

Za selekciju BiH u Dortmundu su nastupili: Hasagić, Berberović, Musić, Spahić, Papac, Bajramović, Grujić, Bešlija, Bartolović, Barbarez, Misimović. U drugom poluvremenu u igru su ušli Ibričić, Vladavić, Raščić i Hrgović.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.