Svečana premijera filma “Grbavica”


Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva sutra će u Olimpijskoj dvorani Zetra biti upriličena svečana premijera filma “Grbavica” Jasmile Žbanić, koji je na ovogodišnjem Berlinalu osvojio “Zlatnog medvjeda” kao najbolji film u takmičarskom programu. Film “Grbavica” dobitnik je i nagrade za mir i nagrade za ekumenizam.

Organizatori sutrašnje projekcije danas su novinare upoznali o osnovim informacijama i protokolom vezanim za ovaj događaj. Direktor Sarajevo film festivala Mirsad Miro Purivatra rekao je da je veliki izazov u ovoj dvorani napraviti svečanu projekciju.Po njegovim riječima sutrašnja projekcija će biti jedna od najvećih i najljepših u Evropi.

Dvorana Zetra ispunjava sve tehničke i logističke uvjete. A na samoj pripremi angažovano je 150 ljudi i kompanije iz Hrvatske i Slovenije.

Kako se predviđa u prostor Zetre ovom prilikom moći će da stane oko 4.000 do 4.500 gledalaca. Svi ulazi će biti otvoreni u 19.00 sati, a pubilka na svojim mjestima treba biti do 19.40.

Osim u Sarajevu još u četiri bh. grada sutra će biti održana projekcija filma “Grbavica” a od 2. marta film kreće u redovnu distribuciju. U Sarajevu će se prikazivati u Bosanskom kulturnom centru i dvorani Općine Novi Grad.

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za podršku kampanje “Za dostojanstvo preživjelih”, a oni koji dobiju besplatnu kartu imat će priliku pomoći ovoj kampanji tako što će u za to određene kutije ubaciti svoje priloge.

Većim dijelom karte za svečanu projekciju su rasprodate, a danas će u prodaju biti pušten određeni broj karata.

(Mi bi mogli ako ništa praviti projekciju na platnu, možda na školskom igralištu… Adileeee spusti sliku…)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.