Sutra nastavak pregovora o ustavnim promjenama u BiH


Pregovori o ustavnim promjenama u BiH bit će nastavljeni sutra u rezidenciji veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, potvrdio je danas predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić.

U kontekstu predstojećeg nastavka pregovora, Tihić je novinarima kazao kako najgore rješenje može biti ono da se ne postigne nikakav sporazum te da stanje ostane kakvo je sada.

 

“Na taj način bismo jasno pokazali da bh. političari nisu sposobni ni o čemu da se dogovore. Za mene su neozbiljni oni političari koji sada postavljaju određene maksimalističke zahtjeve, kao da se BiH pravi samo prema razmišljanjima određenih centara ili političkih stranaka”, kazao je on.

Tihić je mišljenja da BiH može izgledati samo onako kako je doživljavaju i Bošnjaci i Srbi i Hrvati, te kako je doživljavaju ne samo u Sarajevu već i Banjoj Luci, Bijeljini, Mostaru, Bihaću, Zenici i drugim bh. gradovima.

Zbog ustavnih promjena u BiH će narednih dana boraviti zamjenica pomoćnika državnog tajnika za Europu i Euroaziju Rosemary DiCarlo.

Ona je pred dolazak u BiH kazala kako se Sjedinjene Države nadaju da će “do sporazuma doći u narednih nekoliko dana, čime će se zadovoljiti rok i omogućiti provedba reformi”.

Lideri osam bh. stranaka su u Washingtonu u studenom prošle godine obećali da će reforme provesti do ožujka 2006.

Sutrašnji razgovori o ustavnim promjenama počet će u 11.00 sati.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.